
Sokan inkább preferálják a kínai fokhagymát, mivel az jóval nagyobb és könnyebben hámozható is. Azonban, ha tudnák, hogy az csak látszólag hasonlít a fokhagymára, soha többé nem vásárolnák.
A kínai fokhagyma ugyan rendelkezik jellegzetes ízzel, de sokat vesztett gyógyhatásából. Ráadásul, nagyon sok vegyi anyaggal kerül kapcsolatba, mire az asztalunkra kerül.
Sajnos Magyarországon már kevés helyen termesztenek fokhagymát, mivel rendkívül költséges. Szakértők szerint egy hektár búza termesztése százezer forintba kerül, míg egy hektár fokhagyma termesztése közel két millió forintba kerül.
Hogyan tudjuk megkülönböztetni a kínai fokhagymát a hazaitól?
Ha látszik a gyökere vagy a szármaradványok, akkor biztosan hazai.
Az importált fokhagyma sokkal könnyebb, mint a hazai.
A kínai fokhagyma tökéletesen, egyforma nagyságú szegmensekből áll, míg a hazai kisebb, egyenletlenebb, gyakran rózsaszínes.
Magyarországi fokhagyma külsőleg sokkal ízesebb és aromásabb.