A rakott csirkemell minden étkezésnél nyerő választás, nap végén a munkából hazaérkezve, vagy egy nagy családi ebéd alkalmával. Szinte lehetetlen elrontani, ráadásul biztosan gyorsan elfogy.
Szükséges alapanyagok:
• 4 szelet csirkemell filé
• 2 db paprika
• 8 szelet bacon
• 4 szelet sonka
• 2 db hegyes erős paprika
• 2 szál újhagyma
• 20 dkg reszelt trappista sajt
• 2 evőkanál mustár
• 1 db kaliforniai paprika
• só
• őrölt fehér bors
• szárnyas fűszerkeverék
• étolaj
• 4 dl tejföl
Előkészítési folyamat:
Az előkészületek során első lépésként a paprikákat és az újhagymát felvágjuk szeletekre.
A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam, majd sóval, fehér borssal és szárnyas fűszerkeverékkel bőven megszórtam.
Ezután a hús szeleteket kiolajozott tepsibe helyeztem, majd minden egyes darabot alaposan megkentem mustárral. Mindegyik csirkemell filé tetejére helyeztem bacon szalonna szeleteket, sárga és kaliforniai csípős paprika szeleteket, valamint újhagyma szeleteket.
Ezt követően minden hússzeletet letakartam egy-egy szelet sonkával, megkentem tejföllel, majd végül mindent megszórtam reszelt trappista sajttal.
Aztán az egész tepsit sütőbe helyeztem és pirosra sütöttem a húst, nagyjából 35-40 perc alatt. Mellé zöldséges rizst készítettem. Ízletes étkezést kívánok!
Forrás: A receptet Kautz József osztotta meg velünk.