13 ember, aki a kamuzás koronázatlan királya...

13 személy, akik mesterei a hazugságnak

Az igazság valójában gyakran furcsább, mint a fikció - különösen, amikor a hazugságokról van szó. Azt gondolnánk, hogy a kamuzás valami olyasmi, ami távol áll tőlünk, azonban vannak emberek, akik nem csak a hazudozást művelik nagy odaadással, hanem mesterei is annak. Ebben a cikkben 13 személyről olvashatunk, akik valósággal profik a félrevezetésben és a szélhámosságban.

Bejegyzés megtekintése

1. Frank Abagnale

Frank Abagnale talán az egyik leghíresebb szélhámos a világon. Egészen fiatalon kezdte a csalásokat. Karrierje alatt orvos, ügyvéd, pilóta és professzor is volt, noha egyik szakmához sem volt semmiféle hivatalos képzése.

Bejegyzés megtekintése

Bejegyzés megtekintése

2. Victor Lustig

Victor Lustig az a hírhedt csaló, aki kétszer is eladta az Eiffel-tornyot. Lustig megtévesztette a vevőket egy hamis árveréssel és nagy összegű letéttel. Szélhámoskodásai ellenére sosem jutott börtönbe hazugságai miatt.

Bejegyzés megtekintése

Bejegyzés megtekintése

3. Barry Minkow

Barry Minkow fiatalon alapított takarító vállalatot, amit aztán egy millió dollárt érő befektetési csalási hálózattá alakított át. Megerősítette, hogy nemcsak a munka, hanem a csalás is meg tudja gazdagítani az embert.

Bejegyzés megtekintése

Bejegyzés megtekintése

4. Richard Miller

Richard Miller, az FBI első ügynöke, aki elárulta hazáját a szovjeteknek, állítólag 50 ezer dollárt és egy aranycsíkos merszedeszt kapott cserébe a hazaárulásaért.

Bejegyzés megtekintése

Bejegyzés megtekintése

Ez így megy tovább kilenc további kamuzó szakemberrel, akiket csak egy dolog köt össze: a hazugság mestersége. Az ilyen emberek gyakran olyan hihetetlen történeteket mesélnek, hogy még a leggondosabb ellenőrzések során is képesek meggyőzni másokat az igazságukról. De végülis, ahogy a mondás is tartja: "A nagy hazugságok gyakran hamarabb hiszik el, mint a kicsik."

Bejegyzés megtekintése

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Bikuci.hu