Csak a zsenik jönnek rá, ki a balkezes a képen

Csak az emberek 2 százaléka képes rájönni, ki a balkezes a képen.Nem elég jó megfigyelőnek lennünk ahhoz, hogy kiderítsük, ki a balkezes, képesnek kell lennünk máshogy gondolkozni és elvonatkoztatni is.Mennyi idő alatt sikerül rájönnünk a megoldásra?

Bejegyzés megtekintése

Egy jó fejtörő egészen sokáig képes lekötni az ember gondolatait. Most szükségünk is lesz némi időre, hiszen ezúttal szokatlan kérdésre kell válaszolnunk, nem elég megtalálnunk egy rejtett képet a feladványon.

Bejegyzés megtekintése

Ki a balkezes a képen?

Bejegyzés megtekintése

A képen ugyanis különböző foglalkozású embereket látunk, és azt kell megmondanunk, ki a balkezes közülük. A pincér? A fotós? Netán a favágó?

Bejegyzés megtekintése

Mennyi idő alatt fejtjük meg, ki a balkezes?

Régen a balkezeseket selejtesnek vagy egyenesen ördögi teremtménynek tartották, mostanra azonban kiderült, hogy nincsen semmi gond azokkal, akik nem a jobb kezüket használják, és már nem akarják átszoktatni az iskolában a jobb kéz használatára sem. Viszont tény, hogy sok mindenben különböznek a többségtől. 

Bejegyzés megtekintése

A fejtörőre nézve elsőre nem biztos, hogy feltűnik bármi szokatlan, mindegyik személy jobbkezesnek látszik. Ám ez csak a látszat. Ha jobban megnézzük a képeket, észrevehetünk apró, intő jeleket, melyekből megállapíthatjuk, vajon jobb- vagy balkezes-e a favágó, hivatalnok vagy pincér.

Bejegyzés megtekintése

A világ lakosságának nagyjából 10-15 százaléka balkezes. Ez elég nagy arány ahhoz, hogy lássuk, nincs semmi gond azokkal, akik nem a többség által használt kezükkel írnak vagy éppen vágnak ollóval. De vajon a fejtörőn látható alakok jobb- vagy balkezesek?

Bejegyzés megtekintése

Ki a balkezes a képen?

Annyit segítünk, ha nem sikerült rájönnünk, hogy nem minden szakmánál használjuk az erősebb kezünket arra, amire feltétlenül gondolnánk. Gondoljuk végig, vajon mihez kell ügyesebbnek lennünk? Melyik tevékenység az, ami összetettebb mozdulatot jelent? Ha ennyi segítség nem volt elég ahhoz, hogy megoldjuk a fejtörőt, néhány sorral lejjebb eláruljuk a megoldást.

Bejegyzés megtekintése

Addig is azonban tegyük próbára magunkat hasonlóan elgondolkodtató feladványokkal. Rájövünk, vajon melyik férfi a nő férje? Vagy sikerül megfejtenünk, ki volt a tolvaj? 

Bejegyzés megtekintése

balkezes-fejtoro | Marie Claire

Bejegyzés megtekintése

A pincér a balkezes a fejtörőn

Bejegyzés megtekintése

Eláruljuk a balkezes feladvány megoldását is. A pincér az, aki a képen látható személyek közül balkezes. Ugyanis gyakori, hogy a balkezes pincérek a jobb kézben viszik a tálcát, mivel a poharak, tányérok le- és felpakolása az ember ügyesebb kezével kényelmesebb és biztosabb, mint a másik kézzel.

Bejegyzés megtekintése

Forrás: Bright Side

Bejegyzés megtekintése

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Bikuci.hu