Csak a zsenik jönnek rá, melyik kulcslyukba illik a kulcs

A leggyorsabbaknak is 14 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, melyik zárba illeszkedik a feladványban látható kulcs.Csak elsőre tűnik könnyűnek a fejtörő, nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk hozzá, hogy megtaláljuk a megoldást.Nagyon apró eltérések döntik el, melyik zárat nyitja a kulcs.

Bejegyzés megtekintése

Mindenkivel előfordult már, hogy az ajtó előtt állva hosszú percekig kereste és próbálgatta a kulcscsomóján lógó összes kulcsot a zárba, mire végre megtalálta azt az egyet, ami nyitja. Ezúttal elméletben kell csak hasonló feladattal megbirkóznunk.

Bejegyzés megtekintése

Mennyi idő alatt jössz rá, melyik kulcslyukba illik a feladványon látható kulcs?

Bejegyzés megtekintése

A feladványban öt zárat láthatunk és egy kulcsot. A kulcs tolla nagyon különleges, kincsesládákat és régi ajtókat nyithattak több száz évvel ezelőtt hasonló kulcsokkal. De az öt kulcslyuk közül vajon melyikbe illik a fejtörőn látható kulcs?

Bejegyzés megtekintése

Mennyi idő alatt találjuk meg, melyik zárba illik a kulcs?

A feladat azért sem könnyű, mert nagyon apró eltérés van csak a kulcslyukak között. Így nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk a megoldásra. Nem csoda, hogy a leggyorsabb megfejtőknek is 14 másodperc kellett ahhoz, hogy kitalálják, melyik zárba illeszkedik a feladványban látható kulcs.

Bejegyzés megtekintése

Az emberek többségének – a próbálkozók 97 százalékának – még ennél is több időre, átlagosan 32 másodpercre volt szüksége ahhoz, és sokszor egy kis segítségre is, hogy megfejtsék a fejtörőt és rájöjjenek, melyik zárat nyitja a kulcs.

Bejegyzés megtekintése

Hogyan jöjjünk rá, melyik zárat nyitja a kulcs?

Ha elakadtunk a feladvánnyal, adunk egy kis segítséget a megoldáshoz. A kulcs tollán található apró bütykök vezethetnek el a helyes megfejtéshez. Ne csak az alján, hanem az oldalán kiálló kis recéket is vegyük számításba, amikor azt keressük, melyik zárhoz való a kulcs. Ne keseredjünk el akkor sem, ha még ezek után sem sikerült válaszolnunk a kérdésre. Néhány sorral lejjebb eláruljuk a feladvány megfejtését.

Bejegyzés megtekintése

Próbálkozzunk más hasonló fejtörőkkel is. Keressük meg, vajon a labirintusból melyik úton juthat ki a kutya. Vagy használjuk a logikánkat és válaszoljunk a híres házasság fejtörőre!

Bejegyzés megtekintése

Forrás: GenialGuru

Bejegyzés megtekintése

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Bikuci.hu