Fejtörő: csak a zsenik tudják összeszámolni 5 másodperc alatt, hány teve van a képen

Csupán 5 másodpercünk van, hogy megszámoljuk, hány teve van a képen.Nemcsak az intelligenciánkat, de a megfigyelőképességünket is próbára teszi a fejtörő.Ne higgyünk a szemünknek, mert becsap ebben a fejtörőben!

Bejegyzés megtekintése

A legjobb fejtörők nem csak kihívást jelentenek, de remek szórakozást is. Megdolgoztatják nem csak az intelligenciánkat, de a kreativitásunkat és megfigyelőképességünket is. Ilyen ez az optikai illúzió is, ami egyben remek feladvány.

Bejegyzés megtekintése

Hány teve van valójában a fejtörőn?

Bejegyzés megtekintése

A képen kilenc tevét látunk. De valóban ennyi van belőlük a sárga háttéren? Ha jobban megnézzük, lehet, hogy rájövünk, becsap a szemünk!

Bejegyzés megtekintése

Megtaláljuk az összes tevét?

Hogy még nehezebb legyen a feladvány, csupán öt másodpercünk van, hogy megtaláljuk az összes tevét a képen. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, muszáj kicsit másképp gondolkodnunk, mint ahogy a logika elsőre diktálná. Ne higgyünk el mindent, amit az optikai illúzión látunk.

Bejegyzés megtekintése

Nagyon izgalmas a feladvány, és hasonlít ahhoz, mint amikor arra kellett rájönnünk, hány kacsa van valójában a képen. Ám a tevék esetében kicsit más a megoldás.

Bejegyzés megtekintése

Abból is látszik, hogy a feladvány nehezebb, mint elsőre gondolnánk, hogy csupán az emberek 3 százaléka találja meg 5 másodpercen belül az összes tevét. A legtöbb embernek átlagosan 12 másodpercig kell gondolkodnia a válaszon. 

Bejegyzés megtekintése

De hol vannak a tevék az optikai illúzión?

Azért sem könnyű a dolgunk, mert minél tovább nézzük az optikai illúziót, az agyunk annál kevésbé képes megkülönböztetni egymástól az egyes tevéket. Pedig nem mindegyik egyforma. 

Bejegyzés megtekintése

Annyit segítünk, hogy azt kell alaposan megnéznünk, melyik tevék mögött és hány teve bújt még meg. Ehhez hasznos lehet, ha először egyetlen képként tekintünk a fejtörőre, és próbáljuk kivenni, van-e valahol valamilyen eltérés. Ezután vegyük szemügyre egyesével a tevéket, így már biztosan látjuk majd, mennyi teve van a képen. Ha mégsem, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a helyes megoldást.

Bejegyzés megtekintése

Addig is gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. Megtaláljuk, amit látni kell, a világ legnehezebb optikai illúzióján? Tegyük próbára magunkat, és próbáljunk meg rájönni, melyik képrészlet illik a hiányzó részre!

Bejegyzés megtekintése

Ami pedig a tevés optikai illúzió megoldását illeti: a képen összesen 10 teve látható. A harmadik oszlop második tevéje mögött rejtőzik még egy belőlük.

Bejegyzés megtekintése

teve-fejtoro-optikai-illuzio | Marie Claire

Bejegyzés megtekintése

Összesen 10 teve látható az optikai illúzión

Bejegyzés megtekintése

Forrás: Bright Side

Bejegyzés megtekintése

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Bikuci.hu