Kedvenceddel aludni neked is jót tesz!

Gyakran úgy tartják, hogy az ágyban alvás háziállattal egészségtelen, sőt, zavaró lehet. Mindazonáltal 41% a gazdák közül meglepő módon mindennap a kis kedvencével alszik el, és ezt egészségesnek és megnyugtatónak érzi. Vajon ki az igazságos itt? Bármelyik kategóriába is tartozik, meggyőződhet az alábbiakban arrol, hogy milyen mulatságos és előnyös lehet a kedvenccel együtt elaludni.

Bejegyzés megtekintése

1. Csökkenti a krónikus fájdalmat

Bejegyzés megtekintése

A krónikus fájdalom okozta alváshiány gyakran megkeseríti a kisállatok gazdáinak életét. Egy friss kanadai tanulmány szerint azonban a kedvencükkel együtt alvás enyhítheti ezeket a kellemetlen tüneteket.

Bejegyzés megtekintése

2. Biztonságos érzetet teremt

Bejegyzés megtekintése

Sok gazdi éjszaka nagyobb biztonságban érzi magát, ha a kisállata az ágyban alszik vele, mert bíz benne, hogy a kisállat felébreszti őt bármilyen veszély esetén. Egy friss tanulmány válaszadóinak 41%-a osztotta ezt az álláspontot, ami alátámasztja, hogy a biztonságérzet az egyik legfontosabb tényező, ami a pihentető alváshoz szükséges.

Bejegyzés megtekintése

3. Segít a lazításban

Bejegyzés megtekintése

Ahány háziállat, annyi stresszoldó hatás. Nem számít milyen erős a stressz, a kisállataink minden esetben segítenek rá túllépni: "Amikor stresszes vagyok, a kis kedvencem mellém ül és megnyugtat."

Bejegyzés megtekintése

4. Segít elfeledni a magányt

Bejegyzés megtekintése

Az egyedül élő emberek számára további előny a kisállattal való együtt alvás, hiszen segít áthidalni a magány érzését. Ha van egy kisállatunk az ágyban, mégsem vagyunk egyedül, ezért könnyebben alszunk el.

Bejegyzés megtekintése

5. Nem alszol tovább, mint kellene

Bejegyzés megtekintése

A kisállatainknak megvan az a szigorú rutinja, amelyhez híven mindig ugyanabban az időben ébrednek. A rendszerint ugyanabban az időben való felkelésnek sok előnye van az egészségünkre nézve, beleértve a zökkenőmentes ébresztést és az álmatlanság megelőzését. Ha a kisállatunk mellettünk ébred, gondoskodik arról, hogy mi is pont időben kelve ébresztjük.

Bejegyzés megtekintése

A hozzászólásokért várjuk véleményét, észrevételeit!

Kedves Gazdik! Azon hőn szeretettel várjuk, hogy megossza velünk és más olvasókkal az alvási szokásaikat és tapasztalataikat kedvenceikkel és közösen töltött éjszakáit!

Bejegyzés megtekintése

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Bikuci.hu