Képtelenség megtalálni mind a négy elrejtett ékszert a képen - neked sikerül?

Négy ékszer veszett el a háztartási eszközök kavalkádjában.Tegyük próbára a megfigyelőképességünket a rejtett képes feladvánnyal és találjuk meg egy percen belül mind a négyet.A rekord eddig 40 másodperc volt, ennél gyorsabbnak kell lennünk, ha a legjobbak akarunk lenni.

Bejegyzés megtekintése

Egy sor hétköznapi tárgyat kellett már megtalálnunk a különböző rejtett képes feladványokkal. Volt, amikor egy tollseprűt rejtettek el a fejtörő készítői a virágok között, máskor gumikesztyűt kerestünk.

Bejegyzés megtekintése

Képtelenség megtalálni az elrejtett ékszereket a képen – neked sikerül?

Bejegyzés megtekintése

Ezúttal az a feladat, hogy négy ékszert találjunk meg a teljesen hétköznapi berendezési tárgyak között. Elsőre tűnik csak könnyűnek a rejtett képes feladvány.

Bejegyzés megtekintése

Hol van a négy ékszer a rejtett képes feladványon?

Mi sem mutatja jobban, hogy a feladat nem is olyan könnyű, mint gondolnánk, mint hogy az emberek kétharmadának több mint 1 percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, merre rejtőzik a négy ékszer. A rekord 40 másodperc eddig. Ennél kell gyorsabbnak lennünk, ha rekordot akarunk dönteni. 

Bejegyzés megtekintése

Az is ellenünk dolgozik, ha nem találjuk meg gyorsan az ékszereket a rejtett képes feladványon, egyre nehezebbé válik rájuk akadni. Az agyunk a sok hasonló színű vagy formájú tárgy megkülönböztetésétől egy idő után elfárad, és már egyre nehezebb lesz az eltérő dolgokat megtalálnunk.

Bejegyzés megtekintése

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Bejegyzés megtekintése

Mennyi idő kellett a négy ékszer megtalálásához?

Ha elakadtunk, adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy a rejtett képes feladványon megtalálhassuk a négy ékszert. A kép készítői kifejezetten trükkösek voltak, és mind a négy arany ékszert egy-egy tárgy mögé rejtették el, érdemes tehát kicsit jobban a dolgok mögé nézni. Ha így sem sikerül megtalálnunk a megoldást, akkor se keseredjünk el, néhány sorral lejjebb megmutatjuk.

Bejegyzés megtekintése

Addig is próbára tehetjük magunkat más hasonló feladványokkal. Az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány az, amelyikben zongorabillentyűt kell megtalálnunk a zebrák között. De azt is csak az igazán sasszeműek veszik észre, hol bújt el a rózsaszín virágok között egy pillangó.

Bejegyzés megtekintése

elrejtett-ekszerek | Marie Claire

Bejegyzés megtekintése

Sikerült?

Bejegyzés megtekintése

Forrás: Mental Floss

Bejegyzés megtekintése

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Bikuci.hu