Mexikói gyerkőcök új életet adtak feleslegessé vált tárgyaknak és utcán élő kutyáknak

Az empátia és az alapvető emberi jóindulat sokszor a legkisebbek képzeletének szárnyait bontogatja. Nem volt ez másként a mexikói Zacatecas Oktatási Intézet iskolásainak esetében sem, akik saját otthonaikból összegyűjtött, használaton kívüli tárgyakból varázsoltak otthonokat az utcán élő kutyák számára. Az ötletből született projekt felemelő hatással volt a közösségre, és gyorsan terjedt a közösségi média oldalakon. Ennek következtében most már mindeki ötletet szeretne kapni arról, honnan származik a projekt. Elérkezett hát az idő, hogy alaposabban megvizsgáljuk és többet megtudjunk erről a csodálatos kezdeményezésről.

Bejegyzés megtekintése

Az életre szóló tapasztalatok első forrása

Bejegyzés megtekintése

Az iskolai év befejezése előtt 35 gyermek úgy döntött, hogy valamilyen módon szeretne pozitívan hatni környezetére. Így népszerű oktatóik irányítása alatt a diákok olyan mindennapi problémára fókuszáltak, ami nem csak az ő közösségükben, de számos helyen előfordul: Az utcán élő elhagyott kutyák nehéz életkörülményeinek megkönnyítésén szerettek volna enyhülni. Ezért hozták létre a projektet, amelynek keretében kutyaházakat építettek, amelyek menedékhelyül szolgálhattak a szabadban élő kedvenceknek az időjárás viszontagságai ellen.

Bejegyzés megtekintése

Környezetvédelmi vállalkozás

Bejegyzés megtekintése

Az újrahasznosított anyagokból készült kutyaházak megvalósítása önmagában is figyelemre méltó, de a diákok esetében az igazi varázslat nem is ebben, hanem a felhasznált anyagokban rejlik. A gyerekek otthonaikban található feleslegessé vált tárgyakból, például fa hulladékból, rég nem használt ágyneműkből, műanyag üvegekből és kartonpapírból, sőt még kiábrándult ruhadarabokból is kutyaházakat alkottak. A kreativitásuk határtalan volt, így a házikókat a saját ízlésük és fantáziájuk szerint színezték és díszítették.

Bejegyzés megtekintése

Célratörő és hatásos kezdeményezés

Bejegyzés megtekintése

Az diákoknak már a kezdetektől fogva világos volt, hogy projektjüknek mi a célja. Így amint elkészítették és bemutatták a saját készítésű otthonaikat a kedvenceknek, azonnal felajánlották őket a helyi állatmenhelynek, mely egy non-profit kutyamentő szervezet.

Bejegyzés megtekintése

Az utcán élő kutyák helyzete Mexikóban

Bejegyzés megtekintése

Mexikóban az utcán élő kutyák problémája igen nagy méreteket öltött és komoly következményekkel jár. Egy friss statisztika szerint a mexikói kutyapopuláció 70%-a él otthon nélkül. Ez a szám riasztóan magas, és számos negatív hatást gyakorol a környezetre.

Bejegyzés megtekintése

Ne vásárolj, hanem fogadj örökbe!

Bejegyzés megtekintése

Szerencsére egyre több szervezet és magánszemély vállal szerepet a kutyák menekítésében és gazdához juttatásában. Egyre több ember dönt tudatosan, és inkább fogad be egy állatot, mintsem vásárol. A kutyamentő szervezetek felhívják a figyelmet a felelős állattartásra a következő tanácsokkal: Inkább fogadj örökbe, mintsem vásárolj! Ne szaporítsd a kutyádat, hanem ivartalaníttasd. Egy háziállat is élőlény, aminek étele és otthon mellett ideje és szeretetre is szüksége van. Alaposan gondold meg, van-e elég időd, elszántságod és anyagi forrásaid is, hogy felfogadd az állattartás felelősségét.

Bejegyzés megtekintése

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Bikuci.hu