Rejtett képes feladvány: lehetetlen megtalálni a méhecskét a virágok között

Egy aprócska méhecskét kell megtalálnunk a színes margaréták között a rejtett képes feladványon.Milyen gyorsan bukkanunk rá a méhecskére?A legtöbb próbálkozónak legalább 20 másodpercre szüksége van, hogy rájöjjön, hol bújik meg az aprócska rovar.

Bejegyzés megtekintése

A világon körülbelül 20 ezer méhfaj döngicsél és porozza be a virágainkat, hogy nekünk gyümölcseink teremjenek. Ezen a rejtett képes feladványon azonban csak egyetlenegy aprócska méhet kell megtalálnunk.

Bejegyzés megtekintése

Egy aprócska méhecskét kell megtalálnunk a színes margaréták között a rejtett képes feladványon

Bejegyzés megtekintése

Egy online virágbolt, az amerikai Arena Flowers készítette azt a feladványt, amin szebbnél szebb színes margarétákat láthatunk, és közöttük kell megtalálnunk a méhet. Vajon mennyi időre van szükségünk, hogy rájöjjünk a rejtett képes fejtörő megoldására? 

Bejegyzés megtekintése

Hol rejtőzik a méhecske a fejtörőn?

Nagyon szerencsések vagyunk, ha első pillantásra sikerül kiszúrnunk a méhet a színes margaréták között a rejtett képes feladványon. A legtöbb embernek azonban ehhez legalább 20 másodpercre van szüksége. 

Bejegyzés megtekintése

Nem könnyíti meg a dolgunkat a sárga háttér sem. Az agyunk ugyanis próbál egy olyan méhet találni a fejtörőn, amilyennek a leggyakrabban ábrázolják a hasznos kis rovart: sárga-barna csíkos repkedő méhet keres. Muszáj azonban elszakadnunk az ilyen berögződésektől, hogy ráakadhassunk a rejtett képes feladvány megoldására. 

Bejegyzés megtekintése

Mennyi idő kellett a méh megtalálásához?

Ha nem sikerül ráakadnunk sehogy sem a méhecskére a fejtörőn, adunk egy kis segítséget. Gondoljunk arra, a méhek hova szállnak először a virágokon. Rögtön beugrik, hogy a virágport és a nektárt gyűjtik például a margaréták közepén. Nézzük meg alaposan a rejtett képes feladványon látható virágok porzóit is, és jó eséllyel megtaláljuk azt a méhecskét is, amit keresünk. Ha mégsem így történik, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Bejegyzés megtekintése

Addig is gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. Szép számmal akadnak még olyan fejtörők, ahol gyönyörű virágok között kell rábukkannunk a megfejtésre. A vidám virágos feladványban három nárciszt kell megtalálnunk, ami nem is olyan könnyű, mint elsőre látszik. Dudás Gergely rejtett képes fejtörőjén pedig nem méheket, hanem pillangókat keresünk.

Bejegyzés megtekintése

rejtett-kep-feladvany-meh | Marie Claire

Bejegyzés megtekintése

Ezt az egyetlen apró méhecskét ezúttal a piros körrel jelzett virágon találjuk meg

Bejegyzés megtekintése

Ezt az egyetlen apró méhecskét ezúttal a piros körrel jelzett virágon találjuk meg. Viszont jó tudni, hogy egyetlen mézelő méh egy repülés során akár 50-1000 virágot is beporozhat. Így már érthető, miért kell annyira vigyáznunk ezekre a hasznos kis rovarokra.

Bejegyzés megtekintése

Forrás: Insider

Bejegyzés megtekintése

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Bikuci.hu