Megtörtént már, hogy éppen a legfinomabb szeletért nyúlsz, amikor mégis mind elfogy? Ez a recept éppen az ilyen pillanatokra való!
Az alapok – Hozzávalók
50 dkg túró, 5 dl tejföl, 10 dkg száraz finom metélt, 10 dkg vaj, 10 dkg mazsola, 30 dkg cukor, 8 tojás, 1 csomag réteslap, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor.
Kézbe a kanálat! – Elkészítés
Kezdjük a tejföllel, melyből krémt sajtot készítünk úgy, hogy legalább két órán át szalvétába kötve felfüggesztjük és hagyjuk, hogy kicsorgassuk a savóját. A következő lépésben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a krémsajtot, a mazsolát, a vaníliás cukrot, a citrom héját, valamint a kifőtt finom metéltet. Ezt követően a tojásfehérjéből és a maradék cukorból habot készítünk, melyet óvatosan a masszához keverünk. A vajat felforrósítjuk és bekenjük vele az edény alját. Először egy réteslapot teszünk az aljára, erre kerül a massza egyharmada, majd ezt egy újabb réteslap fedi le, amit szintén meglocsolunk vajjal. Ezt a folyamatot addig ismételjük, míg az összes hozzávalónk el nem fogy. A tetejére két réteg réteslap kerül. A süteményt nem szabad gyorsan sütni, ezért egy nagyobb tepsibe vizet öntünk és abba helyezzük bele a teli tepsit, majd 3/4 órán keresztül sütjük a sütőben.