Rejtvény, fejtörő

Hibátlan a logikád, ha rájössz a trükkös találós kérdés megoldására

Ez a találós kérdés lehet, hogy nehezebb annál, mint amilyennek látszik!

A feladatunk az, hogy rájöjjünk, hány lánya van a főszereplőnek.

A legjobbaknak elég 5 másodperc, hogy kitalálják a megoldást.

Mire jók a fejtörők?

A fejtörők számos formában léteznek, lehetnek matematikai, logikai, szóbeli vagy akár képi jellegűek. Az egyik leghíresebb példa a sakk, amelyben a játékosoknak stratégiákat kell kigondolniuk az ellenfél legyőzésére. Ezek az érdekes feladatok nem csak szórakoztatóak, de segítenek a gondolkodási készségek fejlesztésében és az agy rugalmasságának növelésében is. Az emberi agy imád kihívásokkal szembesülni, és a fejtörők kitűnő módjai ennek az igénynek kielégítésére.

Trükkös találós kérdések

A találós kérdések olyan szórakoztató játékok, amelyekben a kérdés mögött rejtett a válasz, de általában egy kis trükk vagy szóvicc segítségével kell rájönni a megoldásra. Ezek a játékok gyakran hagyományos szóbeli vagy írásbeli formában jelennek meg, és a válasz lehet egy szó, egy kifejezés vagy akár egy rövid történet.

Íme a mai feladvány

Egy férfi így beszél a lányairól: „Mind szőke, kivéve kettőt; mind barna, kivéve kettőt; és mind vörös, kivéve kettőt.” A kérdés: hány lánya van a férfinak? 

Hány lánya van a férfinak?

Hány lánya van a férfinak?

 

 

 

A megoldás

Három lánya van: egy barna, egy szőke, egy vörös.

Forrás: rd.com

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.