A régi magyar konyha ízei és szokásai sokak számára ismerősek és nosztalgikusak. A vasárnapi húsleves, a főzelékek, a zsíros kenyér vagy a bográcsban főtt ételek mind a mindennapok részét képezték. Ez a kvíz felidézi, hogyan főztünk és ettünk a modern konyhatechnika megjelenése előtt. Ideális választás mindazoknak, akik szeretik a hagyományos magyar ízeket és szívesen emlékeznek vissza a régi időkre.
Mi jellemezte a régi konyhát?
Időigényes, de ízes fogások.
Mi volt a vasárnapi ebéd klasszikus levese?
A húsleves a vasárnapi asztal alapja volt.
Mivel sűrítették gyakran a főzelékeket?
A rántás liszt és zsír alapú sűrítés.
Mi volt a „zsíros kenyér” tipikus kísérője?
Egyszerű, olcsó, laktató volt.
Melyik étel készült leggyakrabban bográcsban?
Szabadtűzön a gulyás volt a klasszikus.
Mi volt a „pörkölt” alapfűszere?
A magyar konyha jellegzetes fűszere.
Hirdetés
Melyik volt gyakori köret?
Házilag is könnyen készíthető.
Mi volt a tipikus reggeli ital?
Otthon és munkahelyen is gyakori.
Melyik sütemény számított klasszikusnak?
Alap tészta, sok változattal.
Mi volt a „főzelék” lényege?
Laktató, olcsó, mindennapi fogás.














