1. A hozzávalók listája:
– 1 kg darált hús
– 2 egész tojás
– 0,5kg rizs
– 2 db nagy sűrített paradicsom
– 1 kávéskanál ételízesítő
– 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
– 2 evőkanál cukor
– 1 mokkáskanál só
– 1 mokkáskanál oregáno
– 1-2 szál zeller zöldje
– 3 evőkanál liszt
– 1 evőkanál púpos zsír
– 2-3 nagy fej vöröshagyma
2. Az elkészítés menete:
Először is a húst ledaráljuk, majd a rizst is hozzáadjuk, valamint beleszórjuk a különféle fűszereket. Apró kockákra vágott hagymát zsíron megdinsztelünk, majd hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, és az egészet hozzáadjuk a húshoz.
Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, és ízlés szerint után ízesíthetjük. A húsgombócokat a felhígított paradicsom felében főzzük meg. Közben készítünk egy rántást a zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedünk, és csomómentesre keverünk.
Mindezt zsíros vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk. Próbálja ki ezt a mennyei húsgombóc-receptet, és hozza meg a mindennapi étkezését a következő szintre!