EgészségHasznosHírek

6 elrejtett ok, amiért nem tudjuk leadni a hasunkról a felesleges kilókat

Az egészségmegőrzés és az esztétikus megjelenés szempontjából is fontos lenne megszabadulni a felesleges hasi zsírtól, hiszen a túlzott hasi zsír lerakódása komoly betegségekhez, mint például a cukorbetegség, magas vérnyomás, vagy szívbetegségek kiindulópontja lehet. Sajnos azonban nem könnyű feladat a zsírpárnák elleni harc, különösen, ha annak ellenére sem érzékelünk változást, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk. Az alábbiakban sorra vesszük a legfőbb okokat, ami miatt a hasi zsírpárnák nem mozdulnak.

1. Nem ismered az elhízástípusod jellegét

Ha a hasi zsír leadása nem sikerül, az az oka lehet, hogy nem a szükséges diétát választottad. Az elhízásnak több típusa is létezik, melyek közül minden egyes esetén más típusú edzés és étrend szükséges. Ebből adódóan fontos, hogy azonosítsd milyen típusú elhízástól szenvedsz, és ehhez igazítsd a fogyókúrádat.

2. Túlságosan megszállottja vagy a mérlegnek

Gyakori hiba, hogy egyesek naponta többször is lemérik magukat, amivel igazából csak hátráltatják a fogyasztói folyamatot. Ha folyamatosan a mérleget nézed, könnyen elveszted a motivációd és ellenkező előjelű hatást érhetsz el, vagyis több kalóriát fogsz bevinni a szervezetedbe. A mérleget ne vedd nevetségesen komolyan, inkább használd mérőeszözként!

3. Problémás lehet az étrended

A szénhidrátok, zsírok, fehérjék és vitaminok harmonikus aránya kiemelten fontos a szervezet egészséges működéséhez és ha ezek akár csak egyikét sem viheted be elegendő mennyiségben, az akadályozhatja a fogyást. Jól átgondolt étrenddel, melyben minden létfontosságú tápanyag megfelelő arányban jelen van, elősegítheted a fogyást.

4. Nem cseréled gyakran a gyakorlatokat

A változatosság ugyanolyan fontos az edzéstervben, mint az étrendben. A túl egyensúlyú edzés terhelést jelenthet a szervezet számára. Éppen ezért, különböző típusú edzésmódszerek beillesztése az edzésprogramba hatékony lehet. Próbáld ki a magas intenzitású intervallum tréninget, az erőnléti edzést, az úszást, vagy akár a harcművészeteket is!

5. Túl stresszes az életed

A stressz minden szervrendszert érint, így a testsúlyodra is hat. A kortizol stresszhormon segíti a zsír elraktározódását, ezért érdemes relaxálnod, találnod magadnak egy hobbit, hogy tehermentesítsd magad a stressztől. Ha sikerül lazítanod, nagyobb lesz a motivációd is a zsírpárnák elleni harcban.

6. Androgén hormonok magas szintje

Az androgének túlzott szintje súlyosabb problémákra is utalhat, mint a policisztás ovárium szindróma (PCOS). Ez azt jelenti, hogy túl sok férfihormon van a női szervezetben, ami negatívan hat a menstruációs ciklusra, a teherbeesésre, és növeli a cukorbetegség kockázatát. A PCOS a testsúlyra is hatással van, ezért fontos, hogy orvos segítségével ellenőrizd az androgének szintjét.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.