Hasznos

7 hatékony módszer a nyirokpangás felszámolására, ha az egész napodat ülve töltöd

Minden nap órákat töltesz a számítógép előtt, és emiatt a nyakadban, hátadban és karodban jelentkező fájdalom már napi rutinná vált? Az ülő életmód súlyos leterhelést okoz a szervezetnek, izmaids merevek lesznek, és zsibbadást, bizsergést tapasztalhatsz. Mutatunk néhány egyszerű gyakorlatot, melyekkel enyhítheted a kellemetlenségeket.

1. Nyak és vállak

Előfordulhat, hogy a sok számítógépezés és vezetés miatt feszülést érzel a nyakadban és a vállaidban. Ez az izmok, ízületek és csontok fájdalmát okozhatja. Szerencsére néhány egyszerű gyakorlattal javíthatsz a helyzeten.

A nyak és a vállak nyújtása: Az egyik karoddal dőlj az ajtónak, hajtsd le a fejed, és próbáld meg elérni a másik válladat az álladdal, majd hajtsd vissza a fejed a normál helyzetbe. Ne erőltess meg magad, kellemes meleg érzést kell érezned az izmaidban. Ismételd meg a másik oldalon is.

A fájdalom és a merevség csökkentése: Állj a fal mellé úgy, hogy a nyakaddal érintsd a falat, a sarkaid kb. 8 cm-re legyenek a faltól. Engedd le a vállaidat. Nyújtsd ki a karjaidat oldalra, és csinálj 10 karemelést. Közben folyamatosan érintse a karjaid a falat.

2. Csukló

A billentyűzet rossz pozicionálása vagy az egész nap kézben tartott telefon zsibbadást és fájdalmat okozhat a csuklódban. Ha időben odafigyelsz ezekre a tünetekre, megelőzheted a carpalis alagút szindróma kialakulását.

Az irodában: Szükséged lesz 2 labdára és egy expanderre, melyek segítségével erősítheted az ízületeidet munkaidő alatt.

A csukló bemelegítése: Fogd meg a csuklódat, és csinálj vele 10 körzést. Rajzolj köröket a kezeddel, miközben stabilan tartod a karod. A másik kezeddel is ismételd meg. Ujjak nyújtása: Akaszd össze a két mutatóujjadat, majd húzd szét őket. Minden ujjaddal végezd el ezt a gyakorlatot.

3. Derék és fenék

A derékfájdalom és a nehézláb-érzés nem feltétlenül jelent öregedést. Az ülő életmód és a kevés fizikai aktivitás gyakran okozza ezeket a tüneteket. Hosszú ülés esetén isiász alakulhat ki, ami a hát alsó részétől a lábfejig tartó ülőideg fájdalommal jár.

Az orvosok szerint az ülő életmód a cellulitisz kialakulásában is szerepet játszik. Ezt elkerülendő végezz egyszerű nyújtó gyakorlatokat, melyek javítják a vérkeringést, és ezzel a szervezeted egészségét és megjelenését is jobbá teszik.

Az irodában: Ülj le a szék szélére, az egyik lábadat nyújtsd előre. Lassan hajolj a lábad felé. Ne erőltesd túl magad: nem szabad feszülést és fájdalmat érezned. Ismételd 5-10-szer, majd a másik lábaddal is.

Otthon: Feküdj a hátadra, a nyakad alá tedd egy párnát vagy egy takarót. Hajlítsd be jobb térded, és tedd rá a bal bokádat. A bal lábfejed legyen a jobb térded felett. Összefogva a kezeidet, húzd fel a jobb combodat. Ha nem tudod összekulcsolni a kezeidet, használj egy törölközőt. A feneked maradjon lent, és így tarts 20-30 másodpercig. 2 ismétlést végezz, majd válts lábat.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.