EgészségHírek

A kukorica titkai: 6 felismerés, amire eddig nem figyeltünk oda!

Nyári csemegeként szerepel a menüben

Az édes főtt kukorica sokak számára elengedhetetlen a nyári napokon, hiszen ez a mennyei csemege igazi kedvenc a meleg hónapokban.

6 fontos információ a kukoricáról

Megismerünk most hat igazságot a kukoricáról, amit jó, ha tudunk, mielőtt nekilátunk enni.

1. Nem zöldség!

Először is, a kukorica nem zöldség, hanem egy gazdag gabonafajta. Történelmünk során ezt a növényt választották az emberek, évszázadonként gondosan művelték és háziasították.

2. Bizonyos betegségek aktivátoraként is funkcionálhat

A kukorica bár gluténmentes, azonban bélirritációt okozhat. A glikémiás indexe magas, ami azt jelenti, hogy a cukrot könnyen átalakítja a szervezetben. Ez cukorbetegség kialakulásához vezető problémákat, illetve kisebb gyulladásokat okozhat.

3. Nehéz az emésztése

A kukorica olyan élelmiszer, amit a gyomor és a bélrendszer nem képes teljesen megemészteni: amilyen formában bekerül a szervezetbe, olyan formában is távozik.

4. Lektint tartalmaz

A lektinek olyan fehérjék, amelyek az emésztés során nem bomlanak le. Bár kiürülnek a szervezetből, mégis okozhatnak bélproblémákat.

5. Növényvédőszerekkel terhelt

A manapság kapható kukoricák már nem szervestermesztésűek: növényvédőszereket tartalmaznak, melyek az emberi szervezet számára károsak lehetnek.

6. 85%-ban genetikailag módosított

Az aktuális kutatások szerint számos országban genetikailag módosított kukoricafajtákkal találkozhatunk, amelyek az összes kukorica 85%-át teszik ki.

Szerző:

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.