Hasznos

Az igazán kényelmes otthon művészete: A napi rutin titkai

Nincs kétség afelől, hogy a nap fáradtságát követően senki sem örül a “második műszaknak”, mint a háztartási feladatok elvégzésének. De nem kell bűntudatot érezned emiatt! Inkább fejlessz ki olyan új szokásokat, amelyek akár apró lépésekben is, de közelebb visznek egy gyönyörűen tiszta otthonhoz – mindehhez pedig nem kell padlón csúsznod!

Állj le a cipőddel

Legyen majd a te dolgod, a családtagjaidé, a barátaidé, vagy akár aki átlépi az otthonod küszöbét. Ez egy olyan általános szabály, amit minden otthonban érdemes lenne bevezetni tisztaság és higiénia miatt is. Egy apró lépés, csak egy mozdulat. De ha megteszed, nem kell állandóan seprűvel és felmosóval rohangálnod. Micsoda könnyítés, igaz?

Készítsd el az ágyat

A reggeli rohanás hozza létre a legkaotikusabb helyzeteket. Ki gondolna ilyenkor az ágyra, igaz? Nos, ha 2-3 percet szánsz az ágy elrendezésére, olyan változást idézhetsz elő a szoba látványában, mintha egy fél napig takarítottál volna. Megéri!

Töröld le a zuhany után maradt vízcseppeket

Minden zuhanyzás után át kell törölnöd a zuhanykabin ajtaját egy száraz ruhával, hogy megakadályozd a vízkő lerakódását. Ha nem teszed ezt, akkor hiába takarítasz, az üveg matt és foltos marad, mintha mindig piszkos lenne. Kb. 20 másodperc és megtisztíthatod a zuhanykabin ajtaját!

Takarítsd le a konyhapultot

Minden este úgy hagyjad ott a konyhát, hogy leszárítod a konyhapultot. Ehhez pillanatok alatt elkészíthetsz egy szupertakarítót. Keverj össze 1 adag ecetet és 3 adag vizet, majd add hozzá néhány csepp mosogatószert. Ez a keverék hatásos a baktériumok és a zsír ellen is.

Rendezd el a ruhadarabokat

Hétfőtől péntekig a széken, a szekrényajtón és minden lehetséges helyen egyre másra halmozódik fel a ruhái? Holott az elpakolás mindössze néhány percet vesz igénybe. Zárd be a nap végét! Akaszd fel őket vállfára, tegyed be a ruháit a szekrénybe, a piszkos ruhákat pedig dobd a szennyeskosárba.

Adj néhány perc alapos rendet a nap végén

Mielőtt lefeküdnél, menj végig a lakáson és amint elhaladsz valahol, pakold el a dolgokat. A szétcsúszott játékokat, ruhákat, a postát, az újságokat, tedd gyorsan a helyükre, és indítsd el a villámgyors tisztogatást is! Sokkal jobban érzed magad, ha lefekvés előtt látod, hogy rend van!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.