Minden buli, gyerekzsúr vagy akár családi összejövetel sokkal emlékezetesebbé válik, ha saját kézzel készült csokitálat viszel magaddal. Nem kell attól tartanod, hogy ez bonyolult lesz; sőt, kellemesen meglepődsz majd, mennyire egyszerű! Csak szükséged van lufira, és persze jó minőségű csokoládéra, és már kezdődhet is a dekoratív tál gyártása. Kínálj benne finom édességeket vagy pakold tele friss, ízletes gyümölcsökkel.
Használhatsz tej-, ét- és fehércsokoládét is. Ha elszántabb vagy, játszhatsz a fehér és barna színű csokoládé kombinálásával is, hogy igazán professzionális végeredményt érj el!
Hozzávalók:
– 250 g csokoládé
– olajszóró spray
– lufi
1. Fújd fel a lufikat közepes méretűre. Ügyelj, hogy ne fújd túl őket, mert könnyen kidurranhatnak, és a csokitál is odalesz! Kisebb kínálótálat, nagyobb gyümölcstálat vagy akár fagylaltkelyheket is készíthetsz.
2. Vékony olajréteggel fújd le a lufit azon a részen, ahol a csokoládéba fogod mártani.
3. Olvaszd fel gőz felett a csokoládét.
4. Teríts szét egy sütőpapírt az asztalon, erre helyezd a csokoládéval bevont lufikat száradni.
5. Vegyél elő egy olyan tálat, aminek a mérete megfelelő a lufik számára. Töltsd meg olvasztott csokoládéval, majd mártsd bele a lufikat annyira, hogy akkora csokitálat kapj, amekkorát csak szeretnél.
6. Helyezd a lufit a sütőpapírra, és tartsd kézben kb. 30 percig, amíg a csokoládé talp elég szilárd lesz ahhoz, hogy a lufi megálljon rajta.
7. Ha a csokoládé teljesen megszilárdult, egyszerűen szúrd ki a lufikat egy tűvel. A lufi maradékát már nagyon könnyen eltávolíthatod a csokoládéról.
HOZZÁSZÓLÁSOK
1 hozzászólás
30 percig tartsam… szuper!
Jegyezze meg a böngésző a nevemet és az e-mail címemet a következő alkalomra, ha újra hozzá szeretnék szólni.