EgészségHírek

Mag nélküli dinnye: A kényelemnek komoly ára van?

A mag nélküli dinnyék időben nagy népszerűségnek örvendtek, de nem sokkal később, csillaguk hanyatlani kezdett. Miért nem terjedt el teljesen világszerte a mag nélküli változatok termesztése? Imádjuk a görögdinnyét, de bevalljuk, a rengeteg magtól való megszabadulás valóban munkaigényes folyamat!

Szeretnél mag nélküli dinnyét vásárolni mindig? Nagyszerűen praktikus lenne, de bizonyos vélemények szerint ez a fajta igen káros az egészségre. István, nézzük meg az igazságot ennek kapcsán.

Ahhoz, hogy a dinnye mag nélküli legyen, génmanipulációval kell bánni, ami elég költséges és az egészségünkre nézve bizonyára nem a legjobb.

A mag nélküli dinnyében van némi mag, egészen pontosan kisebb, éretlen magkezdemények, amik kevésbé zavaróak, és alig vesszük észre, amikor megeszünk egy szeletet.

Azok, akik nem szeretnek a dinnyemagokkal bajlódni, érdemes tudniuk, hogy kutatások szerint a mag nélküli zöldségek és gyümölcsök a jövő generációiban termékenységi problémákat okozhatnak.

Tudatosan kell figyelnünk, hogy milyen élelmiszereket viszünk be a szervezetünkbe. Meg kell fontolnunk, mennyire engedhetjük meg magunknak a kényelmet.

Nem csak a kényelem kedvéért válasszunk mag nélküli dinnyét a magos dinnye helyett. Ezenkívül érdemes lenyelni néha néhány magot, hiszen a dinnyemag számos hasznos tápanyagot tartalmaz.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.