HasznosHírekOtthon

Titkos trükkök a növények eltávolításához: így fejlődik a növényeid sokkal gyorsabban!

Ez az útmutató bemutatja, hogyan növekszik a szobanövények növekedési sebessége a mindennapokból származó alapanyagok segítségével. Amint megtudod, bánatod lesz, hogy korábban nem találkoztál ezekkel a zseniális ötletekkel!

1. Cukor

Egy teáskanál cukrot keverj össze egy liter vízzel és öntözz a növényeket ezzel az oldattal. Különösen a kaktuszok kedvelik ezt a kezelést!

A cukor egy népszerű természetes tápanyag, mely jelentősen elősegítheti a növények fejlődését. Tegyél egy kiskanál cukrot egy liter vízbe, majd öntözz ezzel az oldattal.

2. Ricinusolaj

Bármi is legyen a növényed, biztos, hogy imádni fogja a ricinusolajat. Egy teáskanál ricinusolajat keverj el egy liter vízben és csíráztasd ebben az oldatban az új hajtásaidat. De persze akár öntözésre is használhatod!

A ricinusolaj rengeteg tápanyagot tartalmaz, így többek között nitrogént, foszfort és káliumot, amelyek elengedhetetlenek a növények egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez. Ráadásul, nem tartalmazza azokat a káros kémiai anyagokat, amik szennyezik a környezetet és veszélyeztetik az egészségünket.

3. Gránátalma és citrushéj

Pár citrushéj és egy gránátalma lé gazdagítja az öntözővizet. Hagyj állni ezeket egy éjszakán át annyi vízben, amennyi volt a kipréselt gránátalma le, majd az oldatban található összetevők letisztítják és felgyorsítják a növény növekedését.

4. Aszpirin

Oldjon fel egy aszpirint egy liter vízben, majd permetezze be a növényét ezzel a keverékkel.

Az aszpirin segíti a növények immunrendszerének erősítését, hasonlóan a mi szervezetünkben betöltött szerepéhez. A növényeknek szánt aszpirines víz gyorsítja a csírázást és javítja a növény ellenállóképességét a betegségek és kártevőkkel szemben. Az aszpirinnel kezelt növények nagyobb méretűek lehetnek és nagyobb termést hozhatnak.

5. Aloe Vera

Az aloe vera levét fel lehet használni a növények ellátásához. Egy evőkanál aloe vera gélt keverjünk el egy liter vízben, így kapunk egy erősítő öntözőfolyadékot!

A növény pozsgás leveleiben található anyagok kétszer hatékonyabban használhatók kártevők ellen, mint a jelenleg használt rovarirtók. Az aloe vera rovarölő hatását a levélben található diklór-metán tartalomnak köszönhetjük. A növény különlegessége emellett még az is, hogy a különböző kártevők nem károsítják az aloe vera levélét.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.