ÉletmódHírekSztorik

Uralkodó feleség = Hosszabb és egészségesebb élet? Egy új tanulmány szerint igen!

A közismert “Boldog feleség, boldog élet” kifejezés talán újragondolásra szorul. Egy friss tanulmány szerint helyesebb lenne az a mondás, hogy “Uralkodó feleség, egészségesebb élet”. Meglehet, korábbi kutatások is rámutattak a párok közötti kölcsönös hatásokra, többek között az egészségre és az élettartamra. Azonban ez a legújabb tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy ideje felértékelni az uralkodó típusú feleségeket.

A zsémbes feleség jelentheti a férfiagi egészség titkát?

Úgy tűnik, azok a férfiak, akik nem élnek boldog házasságban, kisebb eséllyel szenvednek el cukorbetegséget. Sőt, ha a betegség mégis kialakul, jobban kezelik, és mindezt feleségüknek köszönhetik.

A kutatás vezetője szerint ez azért lehet, mert az ilyen feleségek állandóan figyelemmel kísérik férjük egészségét, különösen akkor, ha krónikus betegségben, mint a cukorbetegségben szenved, ami folyamatos ellenőrzést igényel. Ennek ellenére a férjek negatívan érzik a feleségük állandó beleszólását abba, hogy mit csináljanak és mit ne. Számukra ez csak a zsémbelődést jelenti.

Figyelemre méltó ez a tanulmány, mivel az Egyesült Államokban a cukorbetegség a hetedik leggyakoribb halálok. A kutatásban 1228, 57-85 év közötti házastársat vizsgáltak öt évig. A tanulmány cáfolja azt az állítást, hogy a negatív házassági viszonyok rossz egészséggel és rövidebb élettartammal járnak együtt.

Jó házasság = Egészségesebb nők?

Ugyanez a tanulmány megállapította, hogy a boldog házasságban élő nőknél kisebb a kulcson belüli cukorbetegség kialakulásának kockázata. A nők érzékenyebben reagálnak a minőségi kapcsolatokra, mint a férfiak, ezért egy pozitív kapcsolat segíthet javítani az egészségükön.

A túlzott gondoskodás inkább árt, mint használ

A túlzott ellenőrzés azonban sok stresszt okozhat a házaspárok életében. Köztudott, hogy a boldogtalan házasság káros hatással van a szívre, a testre, az ember mentális állapotára. Egy 11 éves dán kutatásban kimutatták, hogy azok a férfiak, akiknek a felesége túlzottan követelőző, 50-100%-kal nagyobb eséllyel halnak meg korán, mint azok a férfiak, akik békés házasságban élnek.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.