Érdekességek, listákHasznosTippek és trükkök

10 egyszerű módszer a tökéletes testtartásért – nem érdemes kihagyni

A hát- és derékfájás gyakran rossz testtartás következménye. Ha te is szenvedsz ettől, néhány könnyű gyakorlattal javíthatsz az ülő, álló és járó testtartásodon. Nincs szükség hosszú gyakorlásra, csak arra figyelned kell, hogy ne görnyedve ülj és ne nézz telefonod púpos háttal. Íme 10 tipp, amik segíthetnek javítani a testtartásodon, ráadásul olyan egyszerűek, hogy könnyedén beépítheted a napi rutinodba.

1X alakú tapasz a háton

A testtartást javító tapaszok segítenek a test megfelelő pozíciójának fenntartásában, melyek emlékeztetnek téged, ha önkéntelenül görnyedsz. Ezeket X alakban kell felragasztanod, úgy hogy a vállaid kissé hátra húzódnak. Ha megfelelően alkalmazod ezt a módszert, elkerülheted a görnyedt testtartást.

2Talpak a talajon ülés közben

Sokan ülő munkát végeznek, ezért az ülő testtartás fontos. Fontos, hogy a testsúlyod egyenletesen legyen elosztva a csípőd és a lábaid között. Ha a térded derékszögben tartod és a talpaid a talajon vannak, így érheted el ezt. Ha a talpaid nem érnek le a talajra, használhatsz könyvet vagy lábtartót.

3Deréktámasz összecsavart törölközővel

A görnyedt, előrehajló testtartás gyakran okoz hátfájást. Ezt könnyen megoldhatod egy deréktámasz alkalmazásával, amellyel segíted a derék gerincoszlop természetes előrehajlását. Az eszköz lehet például egy összecsavart törölköző is.

4Pálcikaember cetli a számítógépen

A helyes testtartás fenntartásához fontos, hogy folyamatosan tartsd magadon a szemet. Ahhoz, hogy takarékosan tartsd a testtartásodról, rajzolj egy pálcikaembert egy cetlire és ragaszd a számítógép kijelzőjére, hogy emlékeztessen arra: egyenesen ülj!

5Cselekvés, amit rendszeresen végzel, kapcsolódjon a testtartáshoz

A telefonodra nézés, egy korty víz, cikkek olvasása – valószínűleg ezeket naponta többször is megteszed. Erre koncentrálva, kérdezd meg magadtól minden alkalommal, amikor ezt a bizonyos cselekvést végzed: “Helyesen ülök?”

6Állítson tükröt vezetés közben

Vezetés előtt, első dolog, állítsd be a visszapillantó tükröt, hogy jól lásd az utat. De előtte ülj fel egyenesen, ez kényszeríteni fog a helyes testtartásban való vezetésre. Csak akkor változtasd meg a beállítást, ha kell.

7Kezek a farzsebben, ha álld

Állás közben fontos, hogy “kihúzd magad”. Ha a hátad és a vállad gyakran előre hajol, könnyen változtathatsz ezen a rossz szokáson. Például kell a kezedet farzsebedbe és húzd válladat hátrébb ez megadja a helyes állást.

8Járj, mintha köpenyt hordanál – magabiztosan

Járáskor fontos, hogy a gerinctartásra összpontosíts. Ha előredőlsz vagy görnyedsz, extra terhet raksz a hátadra és ez megjelenhet hátfájásként. Javasoljuk, hogy járj, mintha köpenyt hordanál (akár ténylegesen is viselhetsz egyet), így biztosan egyenes lesz a hátad és magasabbra emelked a fejed. Képzelj el egy láthatatlan zsinórt, ami felfelé húzza a fejed tetejét.

9Sétálj telefonálás közben

A mobiltelefont arra hozták létre, hogy ne lehessünk korlátozva az asztalunkhoz telefonálás közben. Használjuk ki ezt és szánj egy kis időt arra, hogy felpattanva sétájra indulj. Ez a kis mozgás segít fenntartani a helyes testtartást a nap folyamán.

10Húzd be az állad – amerre a fejed megy, arra megy a tested is

A fejhelyzet nagyon sokat számít a testtartásban. Folyamatosan arra kell törekedned, hogy a testedet a fejed alá igazítsd. Ez kihívás lehet, de egy egyszerű trükkel megvalósítható: húzd be az állad és a fejedet húzd hátra. Képzelj el egy zsinórt, ami a fejed tetejét húzza felfelé, ez egyenes testtartást eredményezhet.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.