A meleg napokon a legjobb, amit tehetünk, hogy beücsörögünk a kertben egy pohár hűsítő itallal. A sokféle limonádé közül a bodzalimonádét szeretem a legjobban.
Most megosztom veletek ezt a különböző, kifinomult bodzalimonádé receptet, amely tökéletes mentesülést ad a forró nyári napokon. Egyszerűen elkészíthető, tehát, ha eddig még nem próbáltad, mindenképp tedd meg. A bodzalimonádét hidegen szeretjük a legjobban, friss citromkarikákkal tálalva.
Tehát mi szükséges hozzá?
– 300 g cukor,
– 3 liter víz,
– 70 g bodzavirág (8 – 9 db),
– 1 db citrom.
És hogyan kell elkészíteni?
Előkészítjük a hozzávalókat, a cukrot és a vizet egy edénybe tesszük, majd felforraljuk. Mikor felforrt, hagyjuk hűlni.
Megtisztítjuk a citromot, majd felkarikázzuk, a megmosott bodzavirágokkal együtt a hideg szirupba tesszük.
Lefedjük az edényt vagy fedővel takarjuk le, és napos helyre helyezzük 3-4 napra. Minden nap keverjük át az italt. A negyedik napon töltsük át szűrőn, majd üvegekbe töltjük.
És máris készen áll az ízletes bodzaitalunk.