HírekReceptek

Az elérhető alapanyagokból készülő legizgalmasabb vacsora

Varázsoljunk izgalmas kulináris élményt a legszimplább hozzávalókból

Ez az étel igazán nagyszerű választás lehet. Alapanyagai könnyen hozzáférhetők, és az elkészítése sem bonyolult, de ízében egyszerűen verhetetlen. Mintha két vacsorát kapnánk egyszerre!

Hozzávalók:

Tészta:

200 ml víz

400 g szitált liszt

1 csipet só

1 tojás

Töltelék:

500 g darált hús

1 hagyma

Ízlés szerint zöldfűszerek

Ízlés szerint só és fekete bors

Kedvenc fűszerek

Szósz:

1 hagyma

1 sárgarépa

3 burgonya

1 evőkanál paradicsomszósz

Ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors

500 ml víz

Az elkészítés lépései

Először készítsük el a tésztát. Egy tálban összekeverjük a szitált lisztet a sóval, majd hozzáütjük a tojást és beletöltjük a vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, aminek pumpa puhanak és rugalmasnak kell lennie. Ezután formáljunk egy golyót a tésztából, majd csomagoljuk be fóliával és pihentessük legalább 15 percig.

Ezután készítsük el a tölteléket. Tisztítsuk meg a hagymát, majd mossuk meg és vágjuk nagyon apróra. Mossuk meg a zöldfűszereket is, csepegtessük le, majd szintén vágjuk apróra. Egy tálban keverjük össze a darált húst a finomra vágott hagyomával és a zöldfűszerekkel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan keverjük össze a tölteléket.

Nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett felületen, és formáljunk nagy lapot belőle. Vágjuk ketté a tésztalapot, majd kenjük meg a feltéttel és tekerjük fel a tésztalapokat. Vágjuk fel a tekercseket a kívánt méretre, körülbelül 7-8 egyforma méretű darabra.

Hozzáfoghatunk a szósz elkészítéséhez is. Tisztítsuk meg és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk nagy kockákra. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a hagymát is, majd reszeljük le a sárgarépát.

A töltelékhez hozzákeverjük a zöldségeket, majd forró olajon megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és felöntjük vízzel. Beletesszük a kockára vágott burgonyát a keverékhez, és addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Végül helyezzük el a tekercseket a szószban, és pároljuk őket is kb. 30-40 percig.

Itt a pillanat, hogy megkóstolhassuk ezt a nagyszerű hústekercset. Jó étvágyat hozzá!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET