Varázsoljunk izgalmas kulináris élményt a legszimplább hozzávalókból
Ez az étel igazán nagyszerű választás lehet. Alapanyagai könnyen hozzáférhetők, és az elkészítése sem bonyolult, de ízében egyszerűen verhetetlen. Mintha két vacsorát kapnánk egyszerre!
Hozzávalók:
Tészta:
200 ml víz
400 g szitált liszt
1 csipet só
1 tojás
Töltelék:
500 g darált hús
1 hagyma
Ízlés szerint zöldfűszerek
Ízlés szerint só és fekete bors
Kedvenc fűszerek
Szósz:
1 hagyma
1 sárgarépa
3 burgonya
1 evőkanál paradicsomszósz
Ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors
500 ml víz
Az elkészítés lépései
Először készítsük el a tésztát. Egy tálban összekeverjük a szitált lisztet a sóval, majd hozzáütjük a tojást és beletöltjük a vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, aminek pumpa puhanak és rugalmasnak kell lennie. Ezután formáljunk egy golyót a tésztából, majd csomagoljuk be fóliával és pihentessük legalább 15 percig.
Ezután készítsük el a tölteléket. Tisztítsuk meg a hagymát, majd mossuk meg és vágjuk nagyon apróra. Mossuk meg a zöldfűszereket is, csepegtessük le, majd szintén vágjuk apróra. Egy tálban keverjük össze a darált húst a finomra vágott hagyomával és a zöldfűszerekkel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan keverjük össze a tölteléket.
Nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett felületen, és formáljunk nagy lapot belőle. Vágjuk ketté a tésztalapot, majd kenjük meg a feltéttel és tekerjük fel a tésztalapokat. Vágjuk fel a tekercseket a kívánt méretre, körülbelül 7-8 egyforma méretű darabra.
Hozzáfoghatunk a szósz elkészítéséhez is. Tisztítsuk meg és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk nagy kockákra. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a hagymát is, majd reszeljük le a sárgarépát.
A töltelékhez hozzákeverjük a zöldségeket, majd forró olajon megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és felöntjük vízzel. Beletesszük a kockára vágott burgonyát a keverékhez, és addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Végül helyezzük el a tekercseket a szószban, és pároljuk őket is kb. 30-40 percig.
Itt a pillanat, hogy megkóstolhassuk ezt a nagyszerű hústekercset. Jó étvágyat hozzá!