Receptek

Ez lett minden idők legfinomabb húsvéti sütije, csak 3 hozzávaló az egész!

Hirdetés

Jó előre érdemes nekifogni a húsvéti készülődésnek, legalábbis gondolatban! Tervezzük meg, hogy milyen ételeket fogunk készíteni, mi lesz az ünnepi desszert, és akkor nem lesz annyira stresszes ez a gyönyörű tavaszi ünnep.

 

Hirdetés

A 3 hozzávaló a fenti címben csak a legfőbb hozzávalókat tartalmazza, a süti elkészítéséhez az alábbiakra lesz szüksége!

Elkészítési idő: 15 perc.

Sütés: 45 perc.

Hozzávalók:

130 ml tej

100 gramm krémsajt

100 gramm vaj

8 tojássárgája

60 gramm liszt

60 gramm kukoricakeményítő

8 tojásfehérje

130 gramm cukor

sütőpapír

porcukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és egy nagyobb tepsibe öntsünk félig vizet, majd helyezzük be, hagy melegedjen ez is.

Egy kis lábasban közepes hőmérsékleten keverjük el a tejet, a krémsajtot és a vajat, amíg sima keveréket nem kapunk.

Távolítsuk el a tűzhelyről, majd hagyjuk kihűlni. A tojássárgájákat keverjük hozzá az így kapott kihűlt masszához.

Szitáljuk bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, hogy ne maradjanak benne csomók és könnyű legyen a további munka.

Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojások fehérjét, amiben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Óvatosan, lépésről-lépésre haladva forgassuk bele a kemény fehérjét a tojássárgájás keverékbe.

A már kész masszát öntsük a sütőformába és helyezzük a vizes tepsi közepébe, majd süssük egészen addig, amíg a tészta szépen fel nem jön és a teteje szép aranybarna nem lesz.

A tetejét megszórhatjuk ízlés szerint porcukorral, vagy díszíthetjük gyümölcs lekvárral, de önmagában fogyasztva lesz a legfinomabb.

Hirdetés

Ezt láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.
Send this to a friend