Receptek

Hogyan készítsünk otthoni kefires hűtős lángost? – Egy dagasztás, és hetekig élvezhetjük!

Egy különleges lángos recept

Rengeteg lángos receptet teszteltem már, ám ennél a változatnál álltam meg végleg. Egy kedves ismerősömtől tanultam meg, és azóta kizárólag ezt sütöm. Ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy nem szükséges mindet egyszerre kisütni. Akár egy hétig is eltartható a hűtőben, és nincs is finomabb a frissen készült lángosnál.

Az elkészítéshez szükséges alapanyagok

1 kg finomliszt, 6 dl kefir, 4 db tojás, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 evőkanál só, 2 kávéskanál kristálycukor, étolaj, 45 dkg tejföl, 20 dkg trappista sajt, 3-4 gerezd fokhagyma.

A kefires hűtős lángos receptje

Az élesztőt feloldjuk a langyos, cukros tejben. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást, a kefirt és a feloldott élesztőt és alaposan összedolgozzuk. Az elkészült tésztából annyit veszünk ki, amennyit aznap sütni szeretnénk, a maradékot pedig hűtőbe tesszük. Kis gombócokat formálunk belőle, melyeket 20-30 percet hagyunk pihenni.

A sajtot lereszeljük, a tejfölt összekeverjük az áttört fokhagymával és egy csipet sóval. Olajos kézzel széthúzzuk a tésztát, majd bő olajban kisütjük. Az egyik oldalt fedővel lefedve, a másik oldalt pedig fedő nélkül sütjük meg.

Amikor elkészült a lángos, megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A maradék tésztát hűtőben akár több napig is tárolhatjuk, olajozott nylon zacskóban vagy dobozban. Jó étvágyat kívánok hozzá!

A receptet Erika Mészáros szolgáltatta.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET