Rejtvény, fejtörő

Lehetetlen 15 mp alatt megtalálni a kígyót a teknősök között – neked sikerült?

Nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy megtaláljuk az elbújt kígyót a teknősök között.

A fejtörőt csak az emberek 1 százaléka tudja megoldani.

Mennyi idő találjuk meg a teknősök között rejtőző kígyót?

Dudás Gergely – alias Dudolf – legújabb állatos optikai illúzióján rengeteg teknős látható, amik között valahol a képen elbújt egy kígyó. A feladat, hogy a rejtőzködő kígyót minél gyorsabban megtaláld. A leggyorsabb megfejtőnek csupán 15 másodperc kellett erre.

Kígyó a teknősök között feladvány

Mennyi idő alatt találjuk meg a kígyót?

Nem könnyű rájönni a rejtett képes feladvány megoldására. Annyi teknős van a rajzon, hogy a kígyó teljesen beleolvad a tömegbe. Nagy szerencse kell hozzá, hogy első pillantásra kiszúrjuk a kígyót. De mellette persze szükség van remek megfigyelőképességre és elvont gondolkodásra is. Nem szabad, hogy ragaszkodjunk a beidegződésekhez és a berögzült képzettársításokhoz, mert akkor sokkal nehezebb meglátnunk a rengeteg teknős között a kígyót.

A teknősök teljesen beborítják a rejtett képes feladványt. Minél tovább nézzük a képet, annál jobban egybefolynak és egyre nehezebbé válik kivenni a körvonalakat. Így ha nem sikerült rögtön az elején meglátnunk, hol rejtőzik a fejtörőn a kígyó, egyre kisebb rá az esélyünk, hogy sikerül. A kígyó megtalálása a fűben különösen trükkös, mivel a kígyó ugyanúgy néz ki, mint a teknősök hosszú, zöld nyaka. Az azonban segítségünkre lehet, ha tudjuk, hogy a kígyó az egyetlen a képen, amely teknőspáncél nélkül nézelődik.

A hasonló feladványok azért jók, mert próbára teszik a kreativitásunkat és megfigyelőképességünket. Rugalmasabbá teszik a gondolkodást és javítják az emlékezőképességet. Ahhoz, hogy megoldjuk, nem elég, ha a szokásos módon gondolkodunk. Egészen más szemszögből kell néznünk a feladványt. 

Hol a kígyó a rejtett képes feladványon?

Ne merüljünk el a kép részleteiben, ne elemezgessük a teknősöket, mikor először ránézünk a rejtett képes feladványra. Hagyjuk, hogy az agyunk meglássa, amit keresünk. Ha így nem sikerült felfedeznünk, merre rejtőzik a kígyó, osszuk fel négy részre a képet, és alaposan nézzük meg mindegyik negyedet. 

Akkor se keseredjünk el, ha nem sikerült rájönnünk a megoldásra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. De addig is gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. Keressük meg a méhecskét a margaréták között ezen a nagyon nehéz rejtett képes feladványon. Vagy próbáljunk meg rájönni ennek a fejtörőnek a megoldására, ahol egy sílécet kell megtalálnunk a nyugágyak között.

Hol a kígyó a rejtett képes feladványon?

Forrás: New York Post

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.