Sztorik

Modern társadalom: 9 hamis érték, amelyeket ránk erőltet

Amikor gyerekek voltunk, azt gondoltuk, felnőttként mindent megtehetünk, amit csak szeretnénk. A valóságban azonban számtalan embertől érkeznek tanácsok, hogyan éljük az életünket. Szülők szorgalmazzák, hogy vállaljunk gyermeket, barátok sikerstratégiákat javasolnak, míg az ipar a legújabb termékeik vásárlására ösztökél. Ha úgy érzed, hogy elege van a jelenlegi hamis értékrendszerből, akkor ezt a cikket neked írtuk.

1. “Egy sikeres embernek van autója, saját ingatlana és a legújabb iPhone-ja.”

A modern társadalom azt sugallja, hogy az igazi örömöt anyagi javakon keresztül szerezhetjük meg. Az új kütyük, a trendi parfümök vagy a legújabb konyhai eszközök befektetésként jelennek meg életünkben. Nem számít, ha felhalmozott tartozásaink vannak, a legfontosabb, hogy naprakész modellekkel rendelkezzünk.

2. “Miért ne lehetnék olyan, mint a hírességek?”

Pszichológusok szerint a társadalmi normák terén jellemző, hogy egyesek más társadalmi csoportok szokásait próbálják utánozni. Megpróbálják lekoppintani a híres emberek vagy gazdag üzletemberek életstílusát. Azonban elkerülhetetlen, hogy megfelelő hátterünk hiányában kevésbé érezzük magunkat értékesnek és ez komplexusokhoz vezethet.

3. “Nem tudok Instagram nélkül élni.”

A közösségi média folyamatosan transmitálja azt a képet, hogy minél sokoldalúbb életet élünk, annál jobban vagyunk. Gyorsan elterjedő hírnév szerezhető gyakori és látványos posztokkal. Azonban a teljességgel kimutatható, hogy az intenzív posztolók saját életüket nárcisztikus módon mutogatják, miközben a követőiket irigység jellemzi, amely komoly depressziót okozhat.

4. “Mindent megteszek, hogy a lehető legjobb anyja legyek a gyermekemnek.”

Az életet olyan sokszínű módon élhetjük meg, amennyit csak gondolhatunk. Azonban a “tökéletes” anya eszményképe gyakran nem enged teret a saját életünknek. Ez a megközelítés sajnos gyakran hozzájárul ahhoz, hogy a következő generációk nevelése során a gyerekek nem tudnak önálló döntéseket hozni, és a tanulásra sem képesek összpontosítani.

5. “Szakácsnak vagy varrónőnek lenni szégyen.”

A modern társadalom gyakran úgy gondolja, hogy csak a felsőoktatásként megszerzett végzettség számít „értékes” képzettségnek. Az egyszerűbb szakmákat tiszteletlenül megítélik, és a legtöbb diák nem szeretné ilyen pályát választani.

6. “Az első milliómat minél gyorsabban szeretném megkeresni!”

Sokan nem akarják szakmai ismereteik lassú felhalmozásával elérni a sikerüket. Gyakrabban választják a gyors sikert hozó pénzkereseti módszereket, miközben a képzettség hiányával küzdenek. Ez a fajta gyorsan szeretném megtalálni a sikert mentalitás gyakran azzal jár, hogy az emberek hajlamosak beleugrani az új lehetőségekbe anélkül, hogy igazán kitapasztalnák ezeket.

7. “Két óra a tükör előtt és máris kész a természetes smink.”

A modern nők gyakran kerülnek kereszttűzbe: osztoznunk kell a természetes szépség és a divat kettős elvárása között. Egyre több nő fordul el a sminktől és nem fél megmutatni természetes arcát, miközben jelentősen időt takarít meg.

8. “Hova utaztál idén?”

Milyen zavarba ejtő bevallani, hogy idén sehová sem mentél, vagy csak ugyanoda utaztál, ahol már korábban is. Az utazások körül sajátos verseny alakult ki: győztes az, aki több helyen járt.

9. “A legfontosabb a komfortod, ne zavarjanak mások problémái!”

Gondold csak el, hogyan éreznéd magad, ha egy zsúfolt utcán elesnél, és sérülést szenvednél. A legtöbb ember egyszerűen továbbmenne. Az segít, aki már eleve hajlamos az önzetlenségre, de ilyen emberek sajnos egyre kevesebben vannak.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.