HasznosHírekOtthon

Orchideája hihetetlen virágzási eredményeket érhet el ezzel a jól ismert fűszerrel!

A fokhagyma: fűszer és hatékony növényi erősítő

A fokhagyma egy régóta ismert fűszernövény, mely egyben jótékony gyógynövény is. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valamint az allicin előanyagát, mely a növény aprítása után válik aktív hatóanyaggá.

Ez a növényi hatóanyag jellemző szaga mellett antibakteriális hatással rendelkezik. Az emberi szervezetben számos jótékony hatással bír, például csökkenti a koleszterin szintet, javítja az emésztést, megvéd a bakteriális fertőzések ellen, és erősíti az immunrendszert.

De nem csak az emberi szervezet számára előnyös, növénytársításban is fontos szerep betöltött. Megakadályozza a gombás betegségeket, elriasztja a kártevőket, és kifejezetten hatásos a pucércsigák ellen. De talán legmeglepőbb hatása, hogy az orchideák virágzásának serkentése is a tulajdonságai között szerepel.

A fokhagyma jótékony hatása az orchideákra

Egyszerű fokhagymás oldattal stimulálhatjuk orchideáink virágzását. Mire van szükségünk? Csak néhány (3-4) fokhagymagerezdre és 1 liter vízre.

A fokhagyma oldat előkészítése

Kezdjük azzal, hogy felmelegítjük a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Közben aprítsuk fel a fokhagymát, vagy reszeljük le, esetleg passzírozzuk át fokhagymanyomón.

Az apró fokhagymadarabokat tegyük a kihűlt vízbe, és hagyjuk ott enyhén infuzálódni egy teljes napon át.

Az egy nap letelte után szűrjük le a vizet, és helyezzük egy olyan edénybe, amelybe be tudjuk tenni az orchideánkat cserepestül.

Miután beletettük az orchideát, hagyjuk addig benne, amíg a víz teljesen felszívódik. Ezután vegyük ki az orchideát.

Ezt követően meg fogja látni, hogy az orchideája virágzása hamarabb indul el, és tovább is tart, mint eddig. Ezzel a módszerrel mindig friss mennyiségű fokhagymás oldatot készítsen a legjobb eredmény elérése érdekében!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.