Hasznos

Otthoni zsírégetés 10 nyújtásgyakorlattal

Az edzés nem feltétlenül köti le egész napodat. Rengeteg olyan egyszerű nyújtás létezik, amit az otthonodban is elvégezhetsz a zsírégetés felgyorsítása és az anyagcseréd serkentése érdekében.

1. Előrehajlás álló helyzetből

Ebben a gyakorlatban az a cél, hogy előre hajolva a felsőtestedet a lábaid előtt lógasd le, miközben a karjaidat is előre nyújtod. Számolj négyig, húzd be a hasad és összesen háromszor ismételd meg a gyakorlatot.

2. Fekvéstől oldalra

Feküdj a hátadra, a karjaidat nyújtsd ki oldalra, majd emeld fel a lábaidat és engedd le őket úgy, hogy oldalról érintsék a talajt. Ismételd meg a gyakorlatot mindkét oldalon.

3. Csónak pozíció

A gyakorlat végrehajtása közben kihívást jelenthet az egyensúlyod megtartása, mivel egyfajta “emberi V” pozícióban kell tartani magad. Ebben a helyzetben tartsd ki öt lélegzetvételig, majd térj vissza alap pozícióba.

4. „Szék” pozíció

Állj egyenesen, nyújtsd ki a karjaid a fejed fölé. Állj be úgy, mintha egy képzeletbeli széken ülnél. Maradj így öt lélegzetvételig, majd térj vissza az alappozícióba.

5. Oldalsó nyújtás álló helyzetből

Tartsd összekulcsolt kézzel a kezeidet a fejed felett, majd hajolj előre. Lélegezz ki-be, miközben oldalra hajlítod a törzsed. Majd ismételd meg az ellenkező oldalon is.

6. Macska és tehén póz

Feküdj négykézlábra. A lélegzetvétellel húzd be a hasad és görbítsd meg a hátad, majd térj vissza a kezdő pozícióba és homorítsd be a hátad.

7. Fordított törzscsavarás

Ülj le a földre, amennyiben lehetséges, húzd fel a ballábbadat, a jobbot pedig az átlott lábad fölött tedd keresztbe. Fordítsd el a törzsedet a lábadat acsintva szemben lévő irányba. Tartsd meg ezt a testhelyzetet egy percig, majd lazíts.

8. Híd póz

Feküdj hanyatt, emeld fel a csípődet úgy, hogy a tested egy ívet formáljon. Ebben a pózban maradj egy percig.

9. Kobra

Feküdj az hasadra, a homlokod érintse a talajt. Lélegezz, majd emeld fel a mellkasod a talajtól. Tartsd meg magad a feszített helyzetben fél percig.

10. Háromlábú pozíció

Indulj a fekvőtámasz pozícióból, majd emeld fel az egyik lábadat mintha a melletted lévő falra nyomnád. Pihenj meg, majd majd ismételd meg a másik lábaddal is.

BÓNUSZ: A zsírégetés lassú folyamat!

Fontos szem előtt tartanod, hogy a testem nem csak zsírból, hanem fehérjéből és szénhidrátból is energiát nyer. A magas intenzitású gyakorlatok során főleg szénhidrátokat használ fel, míg a hosszútávú gyakorlatok során a zsírokat. Ha tehát egy lassabb tempójú edzést választasz, azzal jó hatást érhetsz el hosszútávon.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.