Sztorik

12 vásárlás, amit a gazdagok ritkán engednek meg maguknak, míg a szegények…

Ön is mindent elkövet, hogy kézben tartsa gazdaságát és képes legyen időről időre félretenni egy kis pénzt, mégsem látja a javulás gyümölcseit? Lehet, hogy ideje újragondolnia költési szokásait. Érdemes figyelembe venni, hogy a gazdagok egészen másképp költik pénzüket, mint az átlagember. Ha logikus, jól megalapozott döntéseket hozunk, előbb-utóbb képesek lehetünk visszafogni felelőtlen költéseinket, és végre megtakarítani a vágyott összeget. Kutatásunk során, az alábbi tizenkét vásárlást azonosítottuk, amelyeket az átlagemberek nehezen tudnak kihagyni, míg a gazdagok igyekeznek elkerülni őket.

Impulzív vásárlás

Azt hiszem, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Meglátunk egy szép, de haszontalan dolgot, túl jó az ára, ezért megvesszük. Hazatérve viszont már bánjuk a döntésünket. Sajnos gyakran esünk abba a csapdába, hogy crucni nélkül vásárlunk, és ezzel lemaradunk a milliárdosok mögött, akik kevésbé lelkesednek az újabb farmer vásárlásért. Ahhoz, hogy kerüljük az impulzív vásárlást, érdemes bevásárlólistát készíteni, és következetesen betartani azt.

Drága ingatlanvásárlás

A luxusingatlanokba történő befektetés a magas árak miatt kérdéses lehet. A gazdagok inkább azokat a házakat vásárolják meg, amelyekben látják a lehetőséget. Olcsón szerezhetnek meg ilyen ingatlanokat, amelyeket később jelentős haszonnal értékesíthetnek.

Exkluzív márkájú ruha és cipő

A gazdagok megengedhetik maguknak, hogy a legnevesebb tervezők ruházatát vásárolják, de fontos eseményeken kívül általában kerülik az ilyen vásárlásokat. Emlékszik, milyen ruhákat hordott Steve Jobs? Bill Gates híresen szerényen öltözködött, 10 dolláros órát hordott, míg a brit trónörökös felesége gyakran viselet még a tömeggyártású ruhákat is.

Az új kütyük legújabb verziói

A gazdagok nem sietnek az elektronikai boltba, ha kiadnak egy új okostelefont, még akkor sem, ha a sajátjuk már elavult. Más logikával közelítenek a vásárlásokhoz: érdemes-e most befektetni erre a termékre? Különösen igaz ez a technológiai készülékeknél, amelyek értéke folyamatosan csökken.

Hitelek, büntetések, hátralékok kézbesítése

A gazdagok soha nem költenek pénzt erre, egyszerűen azért, mert minden számlájukat azonnal kifizetik. Így tudják, hogy nem maradnak el adósságban. Ahogy a milliárdos befektető, Mark Cuban mondta: “Ha hitelkártyádat használod, te biztosan nem akarsz gazdag lenni.”.

Minden menő játék megvásárlása a gyermek számára

Az átlagjövedelmű szülők gyakran túl sokat költenek gyerekeikre. Telepakolják szobájukat a legújabb játékokkal, és minden új kütyüt a kezükbe nyomnak. Ha a milliárdosok ugyanígy tennének, gyerekeik szó szerint megfulladnának a sok felesleges holmitól. Ők azonban mindig megfontoltan költenek, és semmit sem vesznek meg a gyermeküknek csak azért, mert látják, hogy azon van a tévében, és annyira meg akarja szerezni.

Gyorséttermi étel

A gazdagok és az átlagjövedelműek közötti legnagyobb különbség nem az, hogy mennyit költenek ételre. A tehetősebb emberek mindent megtesznek az egészséges étkezés érdekében. Bár valószínűleg ugyanazt a gabonapelyhet vagy zöldséget eszik, mint mi, a milliárdosokat nem fogja megtalálni egy kebabosnál vagy a bevásárlóközpont gyorséttermében.

Reprezentációs költségek

Ezek a költségek azokat az átlagembereket érintik, akik gazdagabbnak próbálnak látszani, mint amilyenek valójában. Emiatt sokan vesznek új autót, utaznak első osztályon vagy rendeznek nagy bulikat. Akik több pénzt akarnak látszani, mint amennyijük van, hatalmas összegeket költenek arra, hogy elérjék ezt. Az igazán gazdag emberek azonban meglepően szerényen élnek.

A gyermek túlzott oktatása

A gyakori, hogy az átlagjövedelmű szülők külföldi utazásokra viszik gyerekeiket, vagy privát órákat tartanak számukra, remélve, hogy valahogy előtör belőlük a rejtett tehetség, amely majd boldog élethez és anyagi biztonsághoz vezeti őket felnőttkorukban. A gazdag emberek azonban saját tapasztalataik alapján tudják, hogy a túlzott nyomás nem vezet sikerre. Ennek érdekében megpróbálják gyerekeiknek a lehető legtöbb szabadidőt biztosítani.

Jósok és jövendőmondók

A kutatások azt mutatják, hogy a jövendőmondók többsége alig rendelkezik elemzőképességgel. A logikus gondolkodás azonban létfontosságú a gazdasági sikerhez. A gazdag emberek elsősorban saját magukban hisznek, és ez is a sikerük titka.

Személyes fejlődésre irányuló tanácsadás

Az alacsonyabb jövedelmű, munkájában kevésbé sikeres emberek gyakori célpontjai a különböző életmód- és üzleti tanácsadóknak. Sokan vesznek részt ezeken a tanácsadásokon, amelyek a ransom díjat kifejezetten azért, hogy meghallgassanak. Ezelőtt alaposan gondolja át, érdemes-e a pénzét erre költeni. Nézze meg a milliárdosok életrajzait: nagy valószínűséggel nem talál olyan példát, aki sikeres lett volna a tanácsadók tanácsának köszönhetően.

Diva lakberendezés

A legújabb trendek szerinti bútorok és díszítések választéka gyakorlatilag havonta változik az üzletekben. Az átlagember ezért sok pénzt költ arra, hogy szobáját mindig a legfrissebb trendek szerint rendezze be. Azonban ezek a friss trendek hamar elavulnak, és néhány év múlva senki sem szeretné őket a szobájában látni. Mielőtt eldönti, hogy felújítja otthonát, nézze meg, mit mond az ízlése a gazdag emberek otthonaiban:

Fontos, hogy megtanuljuk változtatni régi szokásainkat. Ehhez meg kell változtatnunk életmódunkat és világnézetünket, és a költéseinknél hosszú távra kell gondolnunk.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.