Érdekességek, listákHumor

Amikor a való életben is megjelennek az iskolai matekpéldák

Emlékszel még, milyen furcsának tűntek az általános iskolai matematikakönyvek példái? Vannak azonban emberek, akiknek a mindennapjai mintha csak ezekből a könyvekből ugrottak volna elő, és most elhoztuk a képeket, amelyek bizonyítják, hogy a valóság bizony gyakran túlszárnyalja a fikciót.

1. Peti és a 200 görögdinnye rejtélye

Peti és a 200 görögdinnye

2. Attila, Béla, Jamal és a szódavásárlás csodája

Attila, Béla, Jamal és a szódavásárlás

3. Egy sofőr és 477 ananász: a térfogatmérés csúcsa

477 ananász egy autóban

4. A pénztáros és az élőben látott Tibi-kérdés

A pénztáros meglepetése

5. Géza epikus kalandja 77 bagettel

Géza és a 77 bagett

6. Petya, a Nutella kihívás mestere

Petya Nutella készlete

7. Az első osztályos matematikakönyv ihlette vásárló

Valóságos matematikai példa

8. Laci bácsi, a hirtelen felindulásban banánt és tejet vásárló

Laci bácsi bevásárlása

9. Emese és a nagy dinnyeszámolás

Emese dinnyefogyasztása

10. Az emberek, akikre matematika órán készültünk fel

A felkészülés fontossága

11. Mi tölt meg egy Lada 2107-est hézagmentesen?

Mandarin és Lada kérdés

12. Pista bácsi és az 50 kiló sárgarépa probléma

Pista bácsi vásárlása

Az iskolapadból a boltok polcaiig valóban magunk körül láthatjuk ezeket a megfejthetetlennek tűnő feladványokat. Lehet, hogy azóta már megtanultuk, hogy a gyakorlati életben is felbukkannak olykor ezek a különös szituációk. Akár nevetünk rajtuk, akár nem, a valóság igazából sokkal színesebb és meglepőbb, mint a tankönyvek lapjain megjelenő számok világa.

Egy Ügyetlen Autóutazás Története: 15 Kilométer és 784 Banán

Mi történik, ha egy autó 784 banánnal a fedélzetén útnak indul A és B pont között, amely 15 kilométer távolságra van egymástól, és minden 200 méternél egy-egy banán lehullik a járműről? Ez nem más, mint egy száraz matematikai probléma hétköznapi becsomagolásban. Képzeljük csak el: amint az autó halad, 200 méterenként egy-egy zöldessárga gyümölcs görög le a hátsó ülésről, finoman pottyantva az aszfaltra. Ahogy a távolságok csökkennek, úgy fogyatkozik a banánszám is. Végül az autó megáll B pontban, és vajon hány banán maradhatott a járműben? Tegyük fel a képletet: 15 kilométer, azaz 15000 méter, minden 200 méternél egy banán. Ez azt jelenti, hogy 15000/200, vagyis 75 banánt vesztettünk útközben, tehát 784 – 75 = 709 banán érkezik meg célba.

Banánnal megrakott autó útja

Túlzásba Vitt Gastroszámítások: 100 Liter Tej Süteményhez?

“Szia, édes! Jól láttam, hogy 100 liter tej kell a süteményhez?” – kérdi a csodálkozó házastárs, miközben felfogja a telefonon kapott SMS üzenetet. A süteményreceptek szerelmeseként vagyunk báránybőrbe bújt, matematikai példák. Vajon valóban szükség van ennyi tejre egyetlen sütemény elkészítéséhez, vagy talán elírás történt a számok világában? Talán a napi bevásárlólistára került véletlenül a tejüzem éves kvótája? Gondolatban lejjebb gyűrjük a gasztrokalapjainkat, és egy pillanatra matekprofesszorrá válva gyorsan átszámoljuk, hogy vajon 100 liter tej felhasználásával milyen monstrum kerülhetne ki a sütőből.

Tévedés a konyhában

A Gyümölcsös Fotózás Rejtélye: 87 Görögdinnye és 132 Sárgadinnye

“Kiderült, hogy gyerekkoromban én magam is egy élő matekfeladat voltam, mert van egy babafotóm, amin 87 görögdinnyével és 132 sárgadinnyével vagyok lefotózva.” – meséli a felnőtté cseperedett egykori modell, miközben titokzatos gyümölcsök között mosolyog vissza ránk az ifjú korából. Képzeletünkben már látjuk, ahogy a kicsiny kezével egy-egy dinnyére mutat, számolva őket, míg a csillogó szemű családtagok bólogatnak a matekos játék láttán. De akkor vajon miért volt szükség ilyen sok dinnyére egy babafotóhoz? Talán csak a nyári hangulatot akarták megörökíteni egy szeretettel teli fotóval, vagy egy szívmelengető rejtvényt szerettek volna rejteni a gyümölcsökről készült kép mögé?

Gyümölcsös gyermekfotó

Titkok és Teniszlabdák: Balázs 5 Zacskó Rejtélye

Balázs, a rejtelmes személy, 5 zacskó teniszlabdát vásárolt. Meglepő, hogy minden zacskóban épp 30 labda lapul. De felmerül a kérdés: vajon miért vásárol ennyit? A sportimádók hevesen bólogatva mondják, hogy ez egy világos és érthető tett, hiszen a labdák szükséges kellékek a játékhoz; a zsákokkal való vásárlás pedig egyszerűen gazdaságossági kérdés. Mások viszont derűs fejtörőként tekintenek a történetre, viccelődve azzal, hogy talán Balázs tervezi a világ legnagyobb, labdákból álló mozaikját. Végül pedig ott vannak, akik még mindig kutatnak az igazi ok után, amiért ez a mennyiségű teniszlabda szükséges lehet egy személy számára.

Teniszlabdák és rejtélyek

Ezt láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.