Rejtvény, fejtörő

Hány hibát találsz meg a képen 10 másodperc alatt?

Ha gyerekkorodban szeretted a „hibakereső” képrejtvényeket, akkor ez a fejtörő épp neked való.

Teszteld figyelmedet és észjárásodat: vajon megtalálod az oda nem illő részleteket a látszólag tökéletes gyerekszobában?

Összesen 5 hibát kell felfedezni a képen – de figyelem, az összes megtalálása csak a legintelligensebbeknek szokott sikerülni.

Az emberi figyelem működésének sajátossága, hogy először a „nagy képet” értelmezzük, abból vonunk le következtetéseket, hiszen az elsődleges célunk, hogy értelmezzük a helyzeteket. Ebből fakadóan azonban gyakran elsiklunk az apró részletek felett – még akkor is, ha azok egészen megdöbbentőek. Az alábbi fejtörő jó példa erre: első ránézésre egy látszólag tökéletes gyerekszobát látunk, ahol rend és tisztaság van, a lelkes édesanya pedig éppen a kisbabáját tartja a kezében.

A valóságban több részlet is van, ami egyáltalán nem stimmel a képen – egészen pontosan 5 hibát rejtettek el a fejtörő agyafúrt alkotói.

A hibák megtalálásához sasszemre és gyors észjárásra lesz szükségünk: nem véletlen, hogy csak a hiperintelligens személyek képesek mind a nyolc hibát észrevenni. Olyan részleteket keressünk, amik a racionalitás és a „való világ” szabályai szerint furcsának vagy egyenesen szürreálisnak tűnnek. Tárgyakat, amik nincsenek a helyükön, apróságokat, amikkel láthatóan nem stimmel valami. Pásztázzuk a képet és próbáljuk közben folyamatosan összehasonlítani az egyes részleteket a kép tágabb kontextusával.

Nagyon hasznosak a fejtörők, hiszen megdolgoztatják az agyunkat, kikapcsolnak, elvonatkoztatunk azoktól a problémáktól, melyekre épp megoldást keresünk. Ha néhány percet eltöltünk a hasonló agytornát jelentő feladványokkal, utána sokkal kreatívabbak leszünk és jobb ötleteink támadnak.

A feladat persze ezúttal sem könnyű. A családi idilliben valahol elrejtettek a feladvány készítői 5 hibát. Az a dolgunk, hogy megtaláljuk. A kérdés csupán az, hogy mennyi idő alatt sikerül rájönnünk, hol rejtőzik az az 5 hiba?

Felkészültél? Mehet!

Találd meg az 5 hibát a képen!

Csak a hiperintelligens emberek találják meg mind az 5 hibát a képen

Szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat vagy megnézni, hol vannak a hibás részletek? Görgess lejjebb a megoldásért!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nézd meg, mik voltak a hibák a fejjel lefelé tartott kisbabától kezdve a szürreális szekrényen át a kocka kerekű babakocsiig! Neked hányat sikerült megtalálnod?

Csak a hiperintelligens emberek találják meg mind az 5 hibát a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.