HasznosHírekOtthon

A sárgabarack lekvár receptje, amely minden falubelit elvarázsolt

A sárgabarack szezon közepén a legfinomabb befőttek, lekvárok és kompótok találnak utat az asztalunkra. Ezen ízorgia közepette sokan az ősi receptekhez fordulnak, melyek az évek során egész közösségek titkává váltak.

Egy ilyen receptet szeretnék most megosztani veletek, melyet egy nagymama hagyományos módszerével készítettek. Ez a lekvár recept annyira finom és különleges, hogy több évtizedig az egész faluban ezt használták sárgabarack szezonban.

Hozzávalók:

4 kg sárgabarack

120 dkg kristálycukor

nátrium-benzoát

Az elkészítés menete:

A sárgabarackokat alaposan mossuk meg, majd távolítsuk el a magházukat. A rossz részeket szintén dolgozzuk ki belőlük. Daráljuk le a félbe vágott gyümölcsöket, végül az így előkészített sárgabarackot egy nagyobb tálba helyezzük. A gyümölcsre szórjuk a cukrot és a nátrium-benzoátot, majd főzzük fel a keveréket alacsony lángon.

A befőttes üvegeket alaposan mossuk ki, majd hagyjuk megszáradni. Az előkészített üvegeket töltsük meg a lekvárral, ezután zárjuk le őket légmentesen. Az üvegeket fordítsuk fejjel lefelé néhány percre, majd takarjuk be őket meleg ruhával és hagyjuk hűlni 2-3 napig.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.