HasznosHírekOtthon

Az eső utáni paradicsomgondozás csodaszerével csodákat műveltem – Láss csodát!

Paradicsomgondozás eső után: Egy meglepő, mégis hatékony megoldás, mely otthonunkban is könnyen fellelhető!

Szinte mindannyian ábrándozunk a saját otthoni kertünkben elérhető, lédús, nagy és ízletes paradicsomokról. Most olyan remek megoldást mutatunk be, mely elsőre talán furcsának tűnhet, ugyanakkor a hatékonysága lesöpri lábáról!

Tehát hogyan közelítsünk az eső utáni paradicsom permetezéshez? Egy „szokatlan hozzávaló” segítségével, mely paradicsomtermésünk bőségét garantálja!

Ha beépítjük ezt a könnyen beszerezhető összetevőt kertészeti tervünkbe, garantáltan egészségesebb, nagyobb termést fogunk elérni permetezés után, anélkül hogy vegyszerekhez kellene nyúlnunk.

Hogyan segítsünk a paradicsomunkon eső után?

Valószínűleg mindannyian találkoztunk már paradicsomunkon eső után megjelenő sötét foltokkal, melyek összefüggésben vannak a talaj kalciumhiányával és a rothadással. De nem kell pánikba esni! Ha természetes megoldást keresünk erre a gyakran előforduló kerti problémára, semmi másra nincs szükségünk, mint amit már megtalálhatunk a kamránkban.

A paradicsomunkat a virágvégi rothadástól való megóvás érdekében használjuk a tejport, mint olcsó és hatékony megoldást.

A tejporban megtalálható kalcium pont azt biztosítja a növények számára, amire a virágvégrothadás megelőzéséhez szükségük van. Egyszerűen csak szórjunk egy adag tejport a problémás növények környékére.

Ha a paradicsomunk már termést hozott, talán kicsit későn fogalmazódott meg a terv, de ha a növények környékére tejport szórunk, a következő termés már egészséges lesz.

Tejpor alkalmazása növényeken: hogyan is működik?

Ez a házikészítésű, kerti környezetbarát szer pénzt takarít meg számunkra és csökkenti a kertben használt szintetikus vegyszerek mennyiségét is. Ha rendelkezünk tejporral, egyszerűen szórjunk ¼ vagy ½ csészényi mennyiséget a növények tövére, majd alaposan öntözzük meg őket.

Vagy keverjünk össze egy vödörben egy csésze komposztot, ½ csésze tejport és ½ csésze keserűsót. Csak kapjunk egy maréknyi keveréket, és szórjuk szét a paradicsomnövények tövében.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.