HasznosHírekOtthon

Örökre vége a vakondproblémának: Így készíts saját vakondűző eszközt!

Megosztjuk veletek ezt a zseniális ötletet, ami nem is kerül pénzbe. Csak egy nagyjából 1,5 méteres fadarab vagy vasrúd szükséges hozzá, amit közel 40 cm mélyen kell a földbe szúrni…

Sokaknak okoz fejfájást a vakondok állandó jelenléte a kertjében, de a mai naptól ez már a múlté. Osztok meg veletek egy olyan módszert, ami szerencsés esetben nem fog kerülni egy fillérbe sem.

Minden amire szükséged van, az egy nagyjából 1,5 méter hosszú fadarab vagy vasrúd, amit 40 cm mélyen szúrj a földbe, valamint egy alja kihasznált PET palack. Furadj lyukat a palack aljára olyan méretűre, hogy kényelmesen rá tudjad húzni a rúdra.

Készíts a palack oldalán három vagy négy téglatest formájú nyílást az egyik hosszanti oldalon, majd hajtsd ki ezeket a nyílásokat. Ezek a kis “szárnyak” fogják tesztelni a palackot a szélben.

Amikor a szél fúj, a palack forgásba jön, és vibráló hangot kelt, amit a rúd vezet le a földbe. A vakondok nem reagálnak magára a hangra, de a giliszták igen a rezgésekre. Ha nincs giliszta a földben, nincs mit ennie a vakondnak, így elkerüli a területet.

Nagyon hatékony lehet, ha több ilyen szerkezetet helyezel el a kertben, és időnként máshova költözteted őket. Próbáld ki te is, és szabadulj meg a vakondoktól egyszer és mindenkorra!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.