HasznosHírekOtthon

Az egészségünk legnagyobb titkos fegyvere: A vízitorma, amit miért is felejtettünk el?

Sokan az egész világon a legjobb zöldségnél tartják, mégis valamiért elfelejtettük. Hazánknak tulajdonképpen sajátja: a vízitorma. De vajon miért olyan egészséges és miként használhatjuk?

Képzeljünk el egy zöldséget, amely C-vitaminban gazdagabb a citromnál és vasban is megelőzi a spenótot. Meglepő, de a vízitorma mindkét kategóriában első helyre kerül. De itt nem áll meg az előnyei listája! A-termékben és ként is bőségesen található. Jól tudjuk, hogy a kénben gazdag zöldségek természetes módon képesek csökkenteni a rák kockázatát.

Az egészségügyi előnyök ismerete nélkül is, a vízitorma kellemes ízű és frissítő zöldség. Egy friss tanulmány arra világított rá, hogy a világ legegészségesebb zöldsége lehet. Nem számít, hogy ezt a kitüntetést mennyire helyénvalónak tartjuk, vitathatatlanul biztos, hogy erőteljes antioxidáns hatása miatt segít csökkenteni az oxidatív stresszt, megtisztítja a vért, méregteleníti a testet, energiát ad, és serkenti az étvágyat.

De lássunk néhány gyakorlati tippet a vízitorma felhasználására: lében, mint bőrkezelési szer (például nap okozta barna foltok, gyulladások, hajhullás ellen), valamint borogatásként zúzott levelekből. Még állati kísérletek is ígéretes eredményeket mutattak: a vízitorma képes volt megállítani a tumor növekedését és az áttétek kialakulását.

Sokféleképpen használhatjuk a vízitormát. Külsőleg, bőrünkre kenve, ahol először alkohollal megtisztítjuk a bőrt, majd az apróra vágott leveleket egy kötéssel rögzítjük és 2-4 órán át hagyjuk. Belülről, egyszerűen fogyasztva. Számtalan formában élvezhetjük: kenyerünk megtapasztalásaként, túrónk ízesítéséhez, de akár főzve is elkészíthetjük levesben. Kiváló zöldség teában és zöldséglevekben is.

Figyelmeztetés: A terhesség alatt nem javasolt a vízitorma fogyasztása, mert enyhe méhösszehúzódást okozhat.

A fentiek információs célt szolgálnak, nem tekinthetők orvosi tanácsnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.